Ingrediente
Blat :
- 6 oua
- 2 linguri apa
- 1 lingura ulei
- 8 linguri zahar
- 8 linguri faina
- 3 linguri cacao
- 1 plic praf de copt
Crema :
- 400 ml frisca lichida (Meegle)
- 350 g lapte condensat (al meu a fost putin mai mult, aproape 400 g. Multumesc Monica!)
- 1 lingura miere
- 1 1/2 plic gelatina (eu am pus doar un plic dar crema a iesit prea moale asa ca trebuie pus un plic si jumatate)
- 50 ml lapte
Mod de preparare
Blat:
Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zaharul, apa, uleiul si se bat pana devin albe si spumoase.
Albusurile se bat spuma tare.
Peste galbenusuri se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacaua. Apoi se adauga albusurile, amestecand cu lingura de jos in sus sa nu se lase.
Se toarna compozitia in tava si se coace 25-30 min. la foc mic.
Crema:
Gelatina se pune la inmuiat in 50 ml lapte. Dupa ce s-a umflat, se dizolva si se amesteca cu laptele condensat si mierea. Frisca se bate foarte bine, apoi se adauga laptele condensat cu gelatina. Se poate pune crema in frigider pentru aproximativ o ora, timp in care se mai amesteca din cand in cand ca sa nu se intareasca de tot. Eu n-am pus crema in frigider pentru ca era suficient de tare.
Se taie blatul in doua, se pune toata crema si deasupra blatul al doilea. Se glazureaza cu ciocolata.
Eu am topit la microunde 200 g ciocolata menaj si am adaugat 3 linguri frisca lichida. (mergea si mai multa)
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Milch Schnitte (felie de lapte)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (45)
|