Ingrediente
- FOI(2 bucati)
- 8 oua
- 160 g zahar
- 40 ml lapte
- 200 ml ulei
- 4 linguri miere
- 4 linguri gris(macinat)
- 4 linguri faina
- 4 linguri cacao
- 2 plicuri praf de copt
- 2 plicuri zahar vanilat
- CREMA
- 500 ml lapte condensat
- 500 ml frisca
- 300 ml lapte
- 4 plicuri zahar vanilat
- 2 plicuri gelatina Dr.Oetker
- putina coaja de portocala rasa fin
Mod de preparare
Am hotarat sa fac foile de la Kinder Pingui.Ingredientele de la foi le-am impartit in doua si am facut cate o foaie pe rand.
Am separat ouale. Am mixat 4 galbenusuri cu 80 g zahar si un plic de vanilie. Dupa un timp am adaugat faina,praful de copt,grisul si cacao.Am mixat cateva minute sa se amestece toate ingredientele. Am adaugat laptele,uleiul si mierea.Am mixat usor toate ingredientele. La sfarsit se adauga albusul batut tare.Se amesteca usor cu o lingura de lemn.
Se toarna compozitia intr-o tava de 35/25,unsa si tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor pentru cca 12 minute. Se scoate din tava cu hartia de copt si se da la rece. La fel se procedeaza si cu cealalta foaie care se prepara din jumatatile de ingrediente ramase.
Dupa ce foile sunt gata si sunt racite ne apucam de crema. Gelatina se pune in lapte si se da la microunde la foc mic pentru un minut. Se bate frisca tare,se adauga laptele condensat,coaja de portocala si laptele cu gelatina. Se amesteca bine(eu am folosit mixerul)toate ingredientele un minut.
Se pune crema intre blaturi si se lasa la rece in frigider pentru 3-4 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Milch Schnitte (Felie de lapte)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (45)
|