Prajitura Mona-Lisa

Postat de monik80 in Dulciuri
13 Apr 2015 | 5627 vizualizari
Prajitura Mona-Lisa

Ingrediente

  •  Blat 1:
  • 6 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 3 linguri nuca de cocos
  • 3 linguri faina
  • 1 praf de copt.
  • Blat 2:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri faina 1 praf de copt
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 12 linguri zahar
  • 3 plicuri cappuccino caramel sau cafea
  • 1 pachet margarina RAMA
  • 1 deget apa
  • Glazura:
  • 1 tub Finetti

Mod de preparare

Blat 1:

Se bat albusurile bine cu zaharul si dupa aceea cu o lingura amestecam nuca de cocos, faina si praful de copt.

Incorporam bine toate ingredientele si punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptor pentru cca 5 minute sau pana cand se face o pojghita deasupra.

Intre timp ne apucam de blatul 2.

Batem albusurile cu zaharul, punem galbenusurile unu cate unu, iar apoi punem faina amestecata cu praful de copt si cacao si amestecam bine cu o lingura.

Blatul 2 se pune peste blatul 1 si se da la cuptor cca 30 minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Crema se face pe aburi.

Punem galbenusurile si zaharul intr-un vas deasupra unei oale cu apa, batem bine galbenusurile cu zaharul si apa, iar cand crema incepe sa se ingroase punem si cele 3 plicuri de cappucccino si batem bine pana cand crema se ingroasa.

Rece se amesteca cu 250 g margarina si se pune pe suprafata prajiturii, dupa care se da la frigider cam 10 minute.

Intre timp topim si Finetti si se intinde deasupra cremei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Mona-Lisa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Choux a la creme cu dulceata de zmeura

Postat de Valclaudia

Choux a la creme cu dulceata de zmeura

Cuptorul se preincalzeste la 200 grade. Apa se pune la fiert cu praful de sare. Cand atinge punctul de fierbere tragem cratita deoparte, punem toata cantitatea de faina proaspat cernuta,...

Citeste continuarea

Desert tarta cu crema lime si caramel

Postat de rocsi_1612

Desert tarta cu crema lime si caramel

Aluatul: Intr-un bol taiati untul rece, cuburi. Adaugati oul, un praf de sare, vanilia si amestecati. Adaugati indulcitorul pudra, apoi incorporati faina, cernuta, treptat. Rasturnati aluatul pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.04.2015, 18:34
la 13.04.2015, 18:42
la 13.04.2015, 19:11
la 13.04.2015, 19:55
delicioasa
la 13.04.2015, 19:57
buna!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking