Prajitura ninsa cu strugurei rosii, seminte de chia si de canepa

Postat de Valclaudia in Prajituri
26 Iul 2015 | 4080 vizualizari
Prajitura ninsa cu strugurei rosii, seminte de chia si de canepa

m-am indragostit iremediabil de semintele de canepa! Chiar daca sunt destul de costisitoare, va recomand sa incercati aceasta combinatie, absolut divina! :x

Ingrediente

Blat:

  • 7 oua mari de casa
  • 7 linguri zahar tos
  • 7 linguri apa minerala
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1/4 lingurita turmeric
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 10 linguri de faina alba proaspat cernuta
  • cca 700 gr. strugurei rosii
  • 250 gr. seminte de canepa
  • 4 linguri seminte de chia

Decor:

  • 100 gr. zahar pudra

   

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Batem albusurile spuma cu praful de sare.

Galbenusurile le mixam cu zaharul, praful de copt, pudra de turmeric pana isi dubleaza volumul.

Picuram uleiul in fir subtire mixand la viteza mare.

Turnam apoi tot in fir subtire si apa minerala continuand mixatul.

Incorporam alternativ spuma de albusuri si faina, cu grija sa nu iasa aerul din spuma de albusuri.

Ungem tava cu ulei apoi o tapetam cu faina.

Turnam compozitia de blat in tava, nivela.

Presaram intai semintele de chia, apoi jumatate din semintele de canepa.

Asezam strugureii in strat uniform peste seminte iar la final presaram si cealalta parte de seminte de canepa.

Dam tava la cuptor pentru 40 minute la 170 grade,pana trece testul scobitorii.

Scoatem tava din cuptor, lasam sa se racoreasca si o pudram cu zahar.

Portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ninsa cu strugurei rosii, seminte de chia si de canepa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura Bounty

Postat de mirela0911

Prajitura Bounty

Intr-un bol se amesteca faina cu praful de copt si cacaoa.  In alt bol se mixeaza bine untul cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga pe rand cate un ou si se mixeaza bine dupa...

Citeste continuarea

Placinta cu mere si nuci prajite

Postat de miremirc

Placinta cu mere si nuci prajite

Aluat : pregatim maiaua : drojdia proaspata o amestecam cu 1 lingura de zahar pana se lichefiaza, adaugam apoi putina apa calduta si 1 lingura faina Lasam sa creasca , pentru 10 minute. Apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.07.2015, 18:40
Draga mea, arata minunat si-mi inchipui cat e de buna
la 26.07.2015, 18:40
ce faina
la 26.07.2015, 18:41
Ce combinaţii faine! Hmm, cred că are un gust minunat. Seminţele de cânepă sunt din alea bune, nu?
la 26.07.2015, 18:45
Cum e treaba cu canepa,dar mie imi aminteste de altceva...nu pot sa asociez semintele in prajituri...eu sunt mai nebuna si carcoatasa....poate sa mananc si sa nu stiu ce bag in gura.....
la 26.07.2015, 18:45
da Padre, de la Plafar

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking