Ingrediente
Blat:
- 7 oua mari de casa
- 7 linguri zahar tos
- 7 linguri apa minerala
- 4 linguri ulei de masline
- 1/4 lingurita turmeric
- 1/2 plic praf de copt
- un praf de sare
- 10 linguri de faina alba proaspat cernuta
- cca 700 gr. strugurei rosii
- 250 gr. seminte de canepa
- 4 linguri seminte de chia
Decor:
Mod de preparare
Separam albusurile de galbenusuri.
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Batem albusurile spuma cu praful de sare.
Galbenusurile le mixam cu zaharul, praful de copt, pudra de turmeric pana isi dubleaza volumul.
Picuram uleiul in fir subtire mixand la viteza mare.
Turnam apoi tot in fir subtire si apa minerala continuand mixatul.
Incorporam alternativ spuma de albusuri si faina, cu grija sa nu iasa aerul din spuma de albusuri.
Ungem tava cu ulei apoi o tapetam cu faina.
Turnam compozitia de blat in tava, nivela.
Presaram intai semintele de chia, apoi jumatate din semintele de canepa.
Asezam strugureii in strat uniform peste seminte iar la final presaram si cealalta parte de seminte de canepa.
Dam tava la cuptor pentru 40 minute la 170 grade,pana trece testul scobitorii.
Scoatem tava din cuptor, lasam sa se racoreasca si o pudram cu zahar.
Portionam si servim.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ninsa cu strugurei rosii, seminte de chia si de canepa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|