Prajitura noroioasa - Mississippi Mud Cake

Postat de ctlina in Dulciuri
9 Mar 2016 | 3927 vizualizari
Prajitura noroioasa - Mississippi Mud Cake

Vă invit să călătoriti în Statele Unite pentru a descoperi o prăjitură cu ciocolată si alune delicioasa cu Marshmallow ☁☁ . Este o reteta traditionala care face referinta la malurile noroioase ale fluviului Mississippi.(mud = noroi)

Ingrediente

  • 250 g unt, topit
  • 230 g de zahăr
  • 60 g de cacao
  • 4 oua mari
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 vârf de cuțit sare
  • 210 g de făină
  • 200g alune prăjite si tocate
  • 1 pungă mică de Marshmallow
  • 1 lingura praf de copt

Glazura:

  • 150 g de ciocolata
  • 1-2 linguri de lapte

Mod de preparare

Intr-un castron mare se freaca untul topit cu zahărul, sarea și vanilia.

Se adaugă cacaoa, treptat ouăle usor batute și se amestecă. 

Se amestecă praful de copt cu faina. Se integreaza treptat făina și la urma alunele tocate. 

Se toarna intr-un plat uns.

Se coace la 180 ° C, timp de 20 de minute sau până când scobitoare introdusa in centrul iese aproape curata.

Se scoate din cuptor, si se acoperă în mod uniform cu Marshmallow. 

Dati din nou la cuptor timp de 5 minute. 

Topiti ciocolata la "bain-marie" cu 1 lingura de lapte (sau de apa).

Cu ajutorul unei spatule, se amestecă energic pana devine lucioasa.

Se stropeste prajitura calda, cu glazura de ciocolata. 

Se lasa sa se răcească pana se intareste ciocolata .

Se taie portii si se serveste.

Pofta Buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura noroioasa - Mississippi Mud Cake" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

COZONAC CU NUCĂ, CACAO, CARAMEL ȘI NUCĂ DE COCOS

Postat de panacris

COZONAC CU NUCĂ, CACAO, CARAMEL ȘI NUCĂ DE COCOS

  Într-un vas încăpător se cerne făina de 2 ori, este sfatul lui Bertoni D Albert, ca să iasă mai pufos cozonacul. În laptele călduț se adaugă, drojdia...

Citeste continuarea

Biscuiti cu scortisoara

Postat de merisor67

Biscuiti cu scortisoara

Incepem prin a rasni zaharul, sa-l facem pudra, pentru ca reducem astfel timpul de lucru. Untul, tinut la temperatura camerei, il vom amesteca cu untura, apoi adaugam zaharul rasnit si cel cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.03.2016, 21:20
cred ca este delicioasa!
la 09.03.2016, 22:08
la 09.03.2016, 22:13
la 09.03.2016, 22:24
Wow! Asta e de senzatie!
la 09.03.2016, 22:28
Extra bunatate!!!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking