Ingrediente
- pandispan:
- - 6 oua
- - 6 linguri de zahar
- - 6 linguri de faina
- blatul maro:
- - 2 oua
- - 6 linguri de zahar
- - 4 linguri de ulei
- - 2 linguri de cacao
- - 1 praf de copt
- crema:
- - 1 litru de lapte
- - 300 g zahar -
- 1 pachet de unt -
- sucul de la 2 portocale
- - 2 -3 linguri de faina
Mod de preparare
pandispanul: se bat albusurile separat, se adauga zaharul, galbenusurile si faina( toate treptat), se tapeteaza o tava mare de cuptor, se toarna compozitia si se baga la cuptor la foc potrivit.
blatul maro: ouale se bat bine cu zaharul, apoi se adauga uleiul si cele 2 linguri de cacao si praful de copt stins cu otet, apoi faina cat cuprinde,aluatul rezultat nu trebuie sa fie prea tare, se tai in 2 si se intinde cat fundul tavii de la cuptor. dupa ce sunt coapte ambele blaturi se intinde crema astefel: se asaza un blat maro, crema, baltul padispan, crema si apoi baltul maro.
crema: se pune la fiert laptele cu zaharul, treptat se adauga faina( se bate permanent cu telul pana se ingroasa), se pune sucul de la 2 portocale, iar la sf se pune un pachet de unt ( margarina ).
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura OZN" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (2)
|