Prajitura parfum de trandafir

Postat de andra001 in Prajituri
13 Sep 2014 | 3256 vizualizari
Prajitura parfum de trandafir

Ingrediente

Pentru foi:

  • un ou
  • 100 ml lapte cald
  • 100 gr margarina
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri de miere
  • 500 gr faina
  • o lingurita amoniac
  • zeama de lamaie

Pentru crema:

  • o cana de zahar
  • un ou
  • o cana de lapte
  • 3 linguri faina
  • 150 gr margarina

Mod de preparare

Blatul:

Se amesteca toate ingrdientele, se framanta usor aluatul rezultat si se imparte in doua bucati, aproximativ egale.

Se tapeteaza spatele tavii cu margarina si faina si se intinde o foaie.

Se coc cele patru foi la foc mic, aproximativ 10 minute.

Crema:

Se toarna cana de zahar intr-oi cratita si se lasa pabna se topeste.

Separat, se amesteca oul, laptele si faina si se adauga peste zaharul topit.

Se da compozitia la rece dupa ce se amesteca cu margarina.

Se aseaza o foaie pe un platou si se unge cu crema.

Se continua acest procedeu pana la ultima foaie.

Se orneaza tortul cu crema, iar peste el se pun biscuitii sfarmati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura parfum de trandafir" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cu prune, mere si nuci

Postat de mirela0911

Desert tarta cu prune, mere si nuci

Blatul: Intr-un bol se pune faina, sarea, zaharul, praful de copt, untul taiat si oul. Se amesteca cu ajutorul degetelor pana cand se amesteca ingredientele, apoi se rastoarna pe masa de lucru...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu nuca de cocos, zmeura si indulcitor

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu nuca de cocos, zmeura si indulcitor

Blatul: Intr-un bol puneti albusurile cu un praf de sare. Incepeti sa le mixati pana devin o spuma usoara, apoi adaugati indulcitorul treptat si mixati pana obtineti o bezea. Galbenusurile le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.09.2014, 19:16
la 13.09.2014, 21:27
la 14.09.2014, 00:18
la 15.09.2014, 12:45
Buna!!!
la 16.09.2014, 08:42

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking