Prajitura parfum de trandafir

Postat de andra001 in Prajituri
13 Sep 2014 | 3248 vizualizari
Prajitura parfum de trandafir

Ingrediente

Pentru foi:

  • un ou
  • 100 ml lapte cald
  • 100 gr margarina
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri de miere
  • 500 gr faina
  • o lingurita amoniac
  • zeama de lamaie

Pentru crema:

  • o cana de zahar
  • un ou
  • o cana de lapte
  • 3 linguri faina
  • 150 gr margarina

Mod de preparare

Blatul:

Se amesteca toate ingrdientele, se framanta usor aluatul rezultat si se imparte in doua bucati, aproximativ egale.

Se tapeteaza spatele tavii cu margarina si faina si se intinde o foaie.

Se coc cele patru foi la foc mic, aproximativ 10 minute.

Crema:

Se toarna cana de zahar intr-oi cratita si se lasa pabna se topeste.

Separat, se amesteca oul, laptele si faina si se adauga peste zaharul topit.

Se da compozitia la rece dupa ce se amesteca cu margarina.

Se aseaza o foaie pe un platou si se unge cu crema.

Se continua acest procedeu pana la ultima foaie.

Se orneaza tortul cu crema, iar peste el se pun biscuitii sfarmati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura parfum de trandafir" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cu mere si scortisoara

Postat de mirela0911

Desert tarta cu mere si scortisoara

Mai intai se lasa aluatul de foietaj la temperatura camerei sa se dezghete. Se ia o foaie si se desface apoi se intinde usor cu sucitorul. Se unge cu unt topit, apoi se presara 2 lg de...

Citeste continuarea

Prajitura cu mere si aluat razuit

Postat de deyutzky

Prajitura cu mere si aluat razuit

Aluat: Intr-un bol amestecam faina cu nuca si praful de copt. Adaugam untul taiat cuburi, zaharul si galbenusul si framantam bine pana cand obtinem un aluat nelipicios. Framantati bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.09.2014, 19:16
la 13.09.2014, 21:27
la 14.09.2014, 00:18
la 15.09.2014, 12:45
Buna!!!
la 16.09.2014, 08:42

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking