Prajitura pentru Mos Nicolae

Postat de Valclaudia in Prajituri
6 Dec 2015 | 6134 vizualizari
Prajitura pentru Mos Nicolae

desigur si pentru Mos Craciun ;)

Ingrediente

Blat:

  • 6 oua de casa
  • un praf de sare de Himalaya
  • 6 linduri zahar brun
  • 8 linguri faina proaspat cernuta
  • 6 linguri apa minerala
  • un praf pudra turmeric
  • 1/2 plic praf de copt

Siropul:

  • 4 linguri zahar brun
  • 100 ml apa plata
  • 1 fiola esenta de vanilie

Crema de biscuiti:

  • 500 gr. biscuiti populari
  • 200 gr. unt topit
  • 1 sticluta esenta de rom
  • 1 lingura pudra de roscove
  • 100 gr. alune de padure zdrobite

Crema de ciocolata:

  • 400 ml frisca lichida
  • 100 gr. ciocolata cu lapte
  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • 1 plic gelatina hidratata in 50 ml apa plata rece

Glazura:

  • 100 gr. ciocolata alba topita in 3 linguri frisca lichida

Decor:

  • 80 ml frisca lichida
  • bombonele din zahar
  • litere din ciocolata de la Dr.Oetker

Mod de preparare

Preparam mai intai siropul:

-punem zaharul brun intr-un ibric impreuna cu apa plata si aducem lichidul la punctul de fierbere.Adaugam esenta de vanilie, oprim focul si lasam la racit.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Separam ouale, batem spuma albusurile cu sarea.

Mixam galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare.

Adaugam pudra turmeric, praful de copt si apa minerala.

Incorporam spuma de albusuri si faina proaspat cernuta, cu grija ,sa mu se lase spuma de albusri.

Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina, turnam compozitia in tava, nivelam si dam tava la cuptor pentru 30 minute (170 grade).

Facem testul cu scobitoarea, scoatem tava din cuptor si lasam blatul la racit.

Dupa ce s-a racit insiropam blatul si il lasam tot in tava.

Crema de biscuiti o preparam astfel:

-zdroim biscuitii la robot, adaugam untul topit, esenta de rom, pudra de roscove si alunele de padure zdrobite.

Peste blatul din tava intindem crema de biscuiti.

Crema de ciocolata se prepara dupa cum urmeaza:

-punem intr-o craticioara bucatile de ciocolata, adaugam 150 ml frisca lichida, aducem lichidul la punctul de fierbere si amestecam pana se topeste ciocolata complet.

-lasam crema la racit, o dam apoi la rece pentru 1 ora.

-in crema racita incorporam gelatina ( hidratata mai intai in 50 ml apa plata si lichefiata apoi 20 secunde la microunde), apoi frisca lichida;

-mixam la viteza mare pana obtinem consistenta dorita pentru crema.

Peste crema de biscuiti adaugam crema de ciocolata. Nivelam si dam tava la frigider pentru o ora, pana se intarestee crema de ciocolata.

Scoatem prajitura din cuptor, o portionam si o decoram apoi dupa inspiratie cu glazura de ciocolata alba, bombonele din zahar, frisca batuta si litere de ciocolata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pentru Mos Nicolae" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura pentru Mos Nicolae

Postat de rocsi_1612

Prajitura pentru Mos Nicolae

Margarina se mixeaza cu zaharul spuma,pana ce zaharul s-a topit. apoi adaugam coaja de portocala,esenta de vanilie si praful de copt si iar mixa. adaugam si apa si batem cu telul ,apoi faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.12.2015, 09:12
O sa moara de diabet Mosul asta....
la 06.12.2015, 09:14
Alintat e Mosul, dar asa-i sta bine! Ce paraji bun si frumos, place!!!!! Bravo Claudia!!!!!!!
la 06.12.2015, 09:15
Cleme nu cred! L-am numit si pe Mos Craciun in descriere, sa se-ajute intre ei, sa n-avem discutii..... )))
la 06.12.2015, 09:16
Zamfira sarumana!
la 06.12.2015, 09:19
Buna!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking