Prajitura pufoasa cu crema de branza

Postat de momo121 in Dulciuri
11 Noi 2015 | 6085 vizualizari
Prajitura pufoasa cu crema de branza

Un desert super bun, cu putine calorii, pufos, parfumat, aromat si merita incercat! Hai ca i-am facut prea multe complimente :)) Sa trecem la reteta :D

Ingrediente

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 500g crema de branza (foto: fromage frais)
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 90g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de portocala
  • 100g amidon de porumb ( foto: fleur de mais)

Mod de preparare

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, iar galbenusurile le batem cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul, punem crema de branza, zeama de lamaie si esenta de portocala si mixam bine, amidonul de porumb il cernem si il adaugam in compozitie. La sfarsit adaugam albusurile si ne ajutam de o spatula amestecand usor pana omogenizam bine toate ingredientele.

Compozitia rezultata o punem intr-o tava cu fundul detasabil si tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt si o bagam la cuptorul preincalzit pentru cca. 30-40 minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Cand este gata, o lasam sa se raceasca in cuptor cu usa intre-deschisa pentru a nu se lasa brusc, ea oricum se va lasa, dar in timp. Este foarte pufoasa si buna!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prăjitură cu cremă de brânză şi vişine

Postat de diaconta

Prăjitură cu cremă de brânză şi vişine

Am separat albusurile de galbenusurile oualor. Untul moale l-am mixat cu îndulcitorul Green Sugar,pâna ce acesta s-a topit si am obtinut o crema pufoasa. Am adaugat pe rând...

Citeste continuarea

Prajitura cu crema de branza si portocale

Postat de Irina

Prajitura cu crema de branza si portocale

Am curatat portocalele de coaja si le-am pus in blender, unde am obtinut un piure de portocale. Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am mixat impreuna cu jumatate din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.11.2015, 17:29
Ce buna e!!!!
la 11.11.2015, 17:29
Pfoaiii, ce fain arată, ce secţiune, ce îmbie la masă!
la 11.11.2015, 17:42
buna
la 11.11.2015, 17:54
like!
la 11.11.2015, 17:59
Ce bun!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking