Prajitura pufoasa cu lapte de cocos - pentru copiii cu intoleranta la lactoza si oua

Postat de Moni_alex in Mancare copii
10 Mai 2015 | 7365 vizualizari
Prajitura pufoasa cu lapte de cocos - pentru copiii cu intoleranta la lactoza si oua

Ingrediente

  • Blat:
  • 200 g faina
  • 3 linguri cacao
  • o lingurita praf de copt
  • 60 ml ulei
  • 250 ml lapte de soia
  • 200 g zahar
  • un praf de sare
  • o lingura de zeama de lamaie
  • o lingurita extract sau esenta de vanilie
  • Crema:
  • 300 ml lapte de cocos
  • o lingura cu varf de amidon alimentar
  • o lingura cu varf de faina
  • 100 g zahar
  • 100 g margarina
  • o lingurita extract de vanilie
  • nuca de cocos pentru ornat

Mod de preparare

Pentru blat: laptele de cocos, uleiul, 200 g zahar si zeama de lamaie se amesteca si se bat bine cu telul sau mixerul.

Intr-un bol separat se amesteca faina, sarea, praful de copt si cacao, apoi se adauga peste amestecul cu lapte de cocos si se bate cu mixerul sau cu telul pana se omogenizeaza bine si rezulta o compozitie de chec.

Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se niveleaza bine si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 15-20 minute. Blatul este foarte moale si pufos.

Dupa ce s-a copt, se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca bine.

Pentru crema se amesteca 300 ml lapte de cocos cu 100 g zahar, o lingura de faina si o lingura de amidon. Se pune pe foc si se fierbe pana se ingroasa compozitia amestecand in continuu cu un tel. Cand s-a ingrosat se adauga extractul de vanilie, se amesteca bine si se da la o parte.

Se lasa sa se raceasca bine si apoi se incorporeaza cu mixerul margarina moale.

Se taie blatul in doua, peste prima parte se pune 2/3 din crema, a doua parte de blat, deasupra 1/3 din crema si se presara din plin nuca de cocos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu lapte de cocos - pentru copiii cu intoleranta la lactoza si oua" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Briose cu capsuni si arahide

Postat de Pungasa_Rogue

Briose cu capsuni si arahide

Briose: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana cand se intaresc. Intr-un alt vas, se freaca untul cu zaharul. Se...

Citeste continuarea

Soarele - papanasi cu caise

Postat de mihaelar63

Soarele - papanasi cu caise

 La inceput se bat ouale cu 2 linguri de zahar . Caisele se spala si se curata de samburi . Jumatatile de caise se amesteca cu zaharul vaniliat . Daca doriti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.05.2015, 01:42
la 10.05.2015, 07:50
Bună pufoșenia!
la 10.05.2015, 11:09
Mmmm....
la 10.05.2015, 12:09
la 10.05.2015, 12:51
Ce aromata!!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking