Ingrediente
- 5 oua
- 5 linguri de ulei
- 200 g zahar+ 5 linguri pentru sirop
- 250 g faina
- 1 plic de praf de copt
- 1 esenta de rom
- 4 linguri de cacao
- nuca de cocos
Mod de preparare
Se bat albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga usor peste albusuri. Amestecam cu o lingura de lemn.
Adaugam faina treptat amestecata cu praful de copt, esenta si amestecam usor.
Tapetam o tava cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Cat este prajitura la cuptor, trecem la prepararea siropului. Punem 5 linguri de zahar la caramelizat, dar nu il lasam sa se arda si adaugam 150 ml apa.
Lasam sa se topeasca zaharul si adaugam cacao. Lasam cateva minute pe foc si apoi luam cu o lingura si punem deasupra prajiturii portionate.
Presaram nuca de cocos deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|