Prajitura rapida cu urda

Postat de VanessaAli in Prajituri
21 Aug 2015 | 3871 vizualizari
Prajitura rapida cu urda

Dimineata, va spun sincer, imi place sa mananc ceva dulce :)) Azi aveam in gand ceva paine in ou cu miere, dar aveam si ceva urda in frigider, asa ca m-am hotarat sa le combin. Nu ma asteptam sa iasa ceva extraordinar, insa a iesit un desert pe care il trec la favorite.

Ingrediente

  • o felie si 1/2 de paine
  • 1 ou
  • 3 linguri lapte
  • 100g urda (sau mai mult)
  • 1 plic zahar vanilat (8g)
  • 2 linguri de lapte
  • 1 lingurita de miere
  • gem ( eu am folosit de zmeura )

Mod de preparare

Taiem coaja de la paine, o rupem/taiem in bucatele mici si o asezam intr-un bol. In alt bol spargem oul si il amestecam cu 3 L lapte. 3/4 din compozitie o turnam uniform peste paine.

Lasam un minut sa se imbibe compozitia in paine dupa care amestecam cu o furculita si dam la microunde timp de 2:30 minute.

Intre timp ne ocupam de urda. Turnam peste ea restul de 1/4 din compozitia de ou si amestecam cu o furculita. Punem 2 L de lapte si amestecam dinou bine. Eu am avut o urda foarte seaca, deci cantitatile pot diferi la dumneavoastra. Scopul este sa obtinem o urda ca la clatite.

Dupa ce scoatem painea fierbinte din microunde, o lasam putin la racit si apoi turnam,peste ,urda rece. Nivelam,si deasupra punem o lingura de gem pe care o intindem.

Savuram imediat (optional cu inghetata).

Va recomand sa incercati acest desert si sa imi spuneti daca v-a placut.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rapida cu urda" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert Tiramisu cu zmeura si sampanie

Postat de RuxyRux

Desert Tiramisu cu zmeura si sampanie

Zmeura aleasa, spalata si scursa, se pune intr-un bol, se adauga peste ea zaharul( 5 linguri), vanilia, sampania si sucul de portocala si se pune la frigider. Intr-un craticioara se pun...

Citeste continuarea

Guguluf cu pere si ciocolata

Postat de timea

Guguluf cu pere si ciocolata

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi treptat galbenusurile amestecate cu praful de copt, uleiul si laptele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.08.2015, 15:18
Cred ca a fost tare buna!
la 21.08.2015, 15:30
Buna!
la 21.08.2015, 16:01
Multumesc!
la 21.08.2015, 16:38
la 21.08.2015, 17:42

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking