Ingrediente
Topping 1/4 cana unt 1 cana zahar brun
- 1 cutie compot ananas
- cutie compot cirese - eu am avut glazurate
- 1/2 unt
- 1 cana zahar alb
- 4 oua
- 4 lingurite praf copt - am pus un plic
- 1/2 lingurita sare
- 3/4 cana lapte [ laptele poate fi amestecat cu sucul de la ananas }
- 2 linguri rom
Mod de preparare
- Incalziti cuptorul.
- Topiti in tava rotunda cu diametrul de 24 cm untul si presarati zaharul brun.
- Scurgeti compotul de ananas pastrand zeama.
- Asezati bucatile de ananas in mod egal pe fundul tavii [ eu din cauza vitezei am uitat sa pun ciresele , le-am adugat la decor :D ] .
- Pateti spuma untul cu zaharul si api cu ouale cu ajutorul mixerului electric.
- Rand pe rand se incorporeaza si laptele.
- Intr-un vas separat se cerne faina sarea, praful de copt.
- Mixati amestecul umed cu cel uscat. Adugati si romul.
- Turnati aluatul in forma si coaceti timp de 40 minute verificand cu scobitoarea. Aluatul este facut daca scobitoarea este uscata .
- Se scoate tava si se rastoarna pe o farfurie mare intinsa. Lasati asa 5 minute pentru ca sucul format sa patrunda in blat .
- Se ridica tava de pe prajitura.
- Nepotii mei au servit prajitura calduta :d cu iaurt grecesc amestecat cu dulceata de portocale .
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu ananas" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|