Prajitura rasturnata cu fructe de sezon si Green Sugar

Postat de simona72 in Prajituri
4 Aug 2016 | 4107 vizualizari
Prajitura rasturnata cu fructe de sezon si Green Sugar

Sunt multe retete de prajituri „rasturnate” cu diferite combinatii de fructe. Fiind sfarsit de sezon al cireselor si inceput de visine, am zis sa le combin, iar pentru gustul acrisor am adaugat si rubarba plina de vitamine. Explozie de arome!! Iar ca totul sa fie fara regrete am folosit in loc de zahar indulcitorul natural extras din stevie cu zero calorii si indice glicemic, Green Sugar. Alaturi de o ciocolata calda tot de la Green Sugar sau un smoothie cu cirese totul a fost mai mult decat perfect!!

Ingrediente

  • 3 tije rubarba
  • 300 gr cirese fara samburi
  • 300 gr visine fara samburi
  • Cateva frunze de lamaita
  • 2 linguri Green sugar
  • Pentru aluat:
  • 120 gr unt gras moale la temperatura camerei
  • 4 oua mari
  • 2 linguri Green Sugar
  • 1 lingurita coaja de lamaie pudra
  • 100 ml sana sau chefir
  • 280 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • In plus: unt pentru uns tava
  • Pentru glazura(optional):
  • 70 gr ciocolata alba
  • 50 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare

Fructele se spala si se lasa sa se zvante. Rubarba se curata de coaja de la suprafata si se taie in bucati de 1,5-2 cm. Se amesteca cu 1 lingura Green Sugar si se lasa deoparte 10-15 minute. Intre timp se scot samburii de la visine si cirese. Se adauga fructele fara samburi peste rubarba, se mai pune o lingura de Green Sugar, lamaita taiata marunt, se amesteca si se lasa inca 15-20 minute deoparte pana frcuctele incep sa-si lase siropul.

Se unge o tava cu unt, se aseaza fructele in tava fara siropul lasat. Puneti bine siropul sa nu dispara, veti avea nevoie de el la final…

Pentru aluat: se mixeaza untul moale impreuna cu indulcitorul pana devine spumos. Se adauga cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Se adauga coaja de lamaie pudra si se mixeaza. Se amesteca faina cu praful de copt, se adauga treptat in amestecul de aluat alternand cu putin chefir. Aluatul rezultata se pune peste fructele din tava. Se niveleaza cu o spatula, se da tava la cuptorul incins la 175 grade pentru 40 minute.

Peste prajitura fierbinte punem cu o lingura siropul lasat de fructe. Dupa ce am distribuit tot siropul peste prajitura coapta, punem un platou si cu o miscare ferma rasturnam tava cu prajitura in platou. Neaparat se scoate prajitura din tava atunci cand este fierbinte/calda, sa o putem scoate cu usurinta…Lasam prajitura sa se raceasca si o glazuram cu ciocolata alba topita pe baie de aburi amestecata cu smantana pentru frisca. Nimic mi simplu si mai delicios!! Sa fiti sanatosi!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu fructe de sezon si Green Sugar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu crema de mure

Postat de Creatsa

Prajitura cu crema de mure

Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat zaharul ,lingura cu lingura,si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat apa si galbenusurile si am mai mixat cca 1 minut ....

Citeste continuarea

Rulada cu ganache de cappuccino

Postat de caroline

Rulada cu ganache de cappuccino

Mai intai pregatim ganache-ul deoarece va trebui sa stea la frigier. Punem intr-o craticioara frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta in bucati si amestecam cu o lingura de lemn pana ce...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.08.2016, 09:54
buna buna
la 04.08.2016, 09:54
o prajitura delicioasa!
la 04.08.2016, 10:03
pfff... la fix am venit!
la 04.08.2016, 10:04
o prajitura plina de fructe , delicioasa
la 04.08.2016, 10:07
Ador prajiturile cu fructe!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking