Prajitura rasturnata cu mere

Postat de Valclaudia in Prajituri
31 Aug 2015 | 10358 vizualizari
Prajitura rasturnata cu mere

Stiu ca la ora asta nu mai e nimeni prin zona dar maine dimineata, cine doreste.... poate servi la cafea....

Ingrediente

  • 1 kg mere
  • 2 linguri indulcitor Clio
  • 1 plic zahar cu scortisoara (din Kaufland)
  • 3 linguri perle de Tapioca
  • 1 pachet biscuiti Piknik de vanilie
  • 1 pachet biscuiti Piknik de cacao
  • 5 oua
  • 5 linguri apa minerala
  • un praf de sare
  • 4 linguri indulcitor lichid
  • 1/4 plic praf de copt
  • 6 linguri faina proaspat cernuta
  • cca.75 gr. zahar pudra pentru pudrat prajitura

Mod de preparare

Pentru inceput spalam merele, le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Le punem intr-o cratita, adaugam zaharul cu scortisoara si indulcitorul Clio, pornim focul la ochiul aragazului si calim merele la foc potrivit cca 15 minute.

Adaugam perlele de Tapioca, lasam pe foc pana se umfla perlele si absorb tot lichidul lasat de mere

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Biscuitii de vanilie si de cacao se pun intr-o punga si se zdrobesc cu sucitoarea de lemn.

Separam ouale.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Galbenusurile se mixeaza cu indulcitorul si praful de copt.

Adaugam apa minerala, apoi incorporam alternativ albusurile batute spuma cu faina proaspat cernuta.

In tava tapetata cu hartie de copt intindem din biscuitii sfaramati un strat consistent.

Peste stratul de biscuiti intindem un strat de mere calite.

Turnam apoi amestecul pentru blat, nivelam cu lingura sa obtinem un strat uniform si dam apoi tava la cuptor pentru 35-40 minute la 175 grade.

Facem testul cu scobitoarea, daca scobitoarea iese curata scoatem prajitura din cuptor si imediat o rasturnam pe un blat de lemn.

Desprindem cu grija hartia de copt, presaram zahar pudra si lasam la racorit.

Pudram cu zahar, lasam sa se raceasca prajitura, portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura rasturnata cu mere la slow cooker Crock-Pot

Postat de Oana

Prajitura rasturnata cu mere la slow cooker Crock-Pot

Se pregatesc mai intai merele. Se curata de coaja si se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Se stropesc cu zeama de lamaie sa nu oxideze. Se pun intr-o oala pe foc potrivit, se adauga zaharul brun...

Citeste continuarea

Desert prajitura rasturnata cu mere

Postat de sufletista

Desert prajitura rasturnata cu mere

Merele le spalam, optional le curatam de coaja, le dam prin razatoarea cu ochiuri mari, le punem intr-o cratita, apoi adaugam zaharul si untul. Se pune la foc mic pana scade toata zeama lasata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.08.2015, 23:02
Mmmm...
la 31.08.2015, 23:12
Placeee !!!
la 31.08.2015, 23:12
Rocsicuta, nici tu n-ai somn?
la 31.08.2015, 23:13
oooooooooo, facem bairam! E si Mihaela prin zona!!
la 31.08.2015, 23:13
Știuuuuuuuuuuuu prăjitura asta ! E tare bună! Și zici că dai o feliuță la cafea?Mulțumesc!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking