Merele se spala si se curata de coaja si de casulia cu seminte . Se taie jumatati.Merisoarele se spala si se scurg intr-o sita .
Topiti zaharul si untul pana incep sa se caramelizeze usor . Eu am facut aceasta operatiune direct in tava teflonata , de 36/24 cm .
Distribuiti merele si merisoarele in tava . Pudrati din belsug cu praf de scortisoara .Eu am dat la cuptor pana am preparat aluatul .
Se sparg ouale , fiecare separat, succesiv,pentru a le verifica prospetimea .
Cu ajutorul mixerului bateti ouale spuma .Adaugati si zaharul in ploaie , mixand in continuare .Uleiul se toarna ca si la maioneza .Se amesteca si cu lapte .
Amestecati ingredientele uscate : faina , turmericul , praful de copt , zaharul vaniliat si coaja de lamaie .
Adugati ingredientele uscate in vasul cu ingredientele umede , mixand pe viteza minima .
Turnati aluatul peste fructele din tava si coaceti la foc potrivit de 180-200 grade dimp de 30-40 minute. Este gata cand prajitura trece testul cu scobitoarea .
Se scoate de la cuptor si se rastoarna cat este calda pe o tava . Mi-au ramas si mie doua mere suspendate de tava , dar nu m-am pierdut cu firea , dupa cum am invatat de la Merisor ,le-am desprins usor cu varful unui cutit si le-am ,,lipit de restul prajiturii .
La sfarsit am dat ''fata ''prajiturii presarand fulgi de midale pe care i-am tasat usor cu mana sa faca aderenta cu caramelul de deasupra .