Prajitura Regina Maria

Postat de cornelia16_2002 in Prajituri
25 Dec 2009 | 41467 vizualizari
Prajitura Regina Maria

Ingrediente

  • Blat 1:
  • 6 albusuri,
  • 25o g zahar,
  • 25o g cocos,
  • 1 lingura faina,
  • 1 lingurita bicarbonat
  • Blat 2:
  • 6 albusuri,
  • 250 g nuca macinata,
  • 250 g zahar,
  • 1 lingura faina,
  • 1 lingurita bicarbonat
  • Crema:
  • 12 galbenusuri,
  • 250 g zahar,
  • 3 linguri lapte,
  • 1 esenta vanilie (30 ml Oetker),
  • 1 margarina (250 g)

Mod de preparare

Blat 1: Se bat albusurile spuma cu zaharul dupa care adaugam cocosul, faina si bicarbonatul stins. Se toarna bezeaua obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace pana se rumeneste la foc potrivit, circa 15- 20 min. (PS: tava mea este de dimensiuni mari, 33 x 40)

Blat 2: Batem albusurile tare impreuna cu zaharul si adaugam la sfarsit restul ingredientelor.

Crema: Punem in bain marre un vas in care am pus galbenusurile, zaharul, laptele si amestecam din cand in cand pana se ingroasa. Cand e rece adaugam esenta si margarina frecata spuna.

Asamblare:  Se aseaza prima foaie cea cu nuca, punem crema de oua si apoi foaia de cocos, iar deasupra 3 linguri din crema pe care le-am oprit in prealabil. Peste crema ornam cu putin cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Regina Maria" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Regina Maria

Postat de mirela0911

Desert prajitura Regina Maria

Blatul cu nuca: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza in coninuare pana se obtine o spuma densa, lucioasa, ca de bezea. Se amesteca faina cu...

Citeste continuarea

Desert Prajitura "Regina Maria"

Postat de Pungasa_Rogue

Desert Prajitura "Regina Maria"

Blat pandispan: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.01.2010, 22:32
Cornelia, si numele prajituricii e nobil ,dar si prajitura f. fina.
la 29.03.2010, 22:54
mai tare bine arata trebuie incercata felicitari
la 15.05.2012, 10:31
frumoasa rajitura dar si gustoasa cred
la 15.05.2012, 13:27
la 15.05.2012, 15:44
am vazut reteta la bunica mea in caiet,dar nu am mancat niciodata...trebuie sa fie tare buna

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking