Ingrediente
- Blat 1:
- 6 albusuri,
- 25o g zahar,
- 25o g cocos,
- 1 lingura faina,
- 1 lingurita bicarbonat
- Blat 2:
- 6 albusuri,
- 250 g nuca macinata,
- 250 g zahar,
- 1 lingura faina,
- 1 lingurita bicarbonat
- Crema:
- 12 galbenusuri,
- 250 g zahar,
- 3 linguri lapte,
- 1 esenta vanilie (30 ml Oetker),
- 1 margarina (250 g)
Mod de preparare
Blat 1: Se bat albusurile spuma cu zaharul dupa care adaugam cocosul, faina si bicarbonatul stins. Se toarna bezeaua obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace pana se rumeneste la foc potrivit, circa 15- 20 min. (PS: tava mea este de dimensiuni mari, 33 x 40)
Blat 2: Batem albusurile tare impreuna cu zaharul si adaugam la sfarsit restul ingredientelor.
Crema: Punem in bain marre un vas in care am pus galbenusurile, zaharul, laptele si amestecam din cand in cand pana se ingroasa. Cand e rece adaugam esenta si margarina frecata spuna.
Asamblare: Se aseaza prima foaie cea cu nuca, punem crema de oua si apoi foaia de cocos, iar deasupra 3 linguri din crema pe care le-am oprit in prealabil. Peste crema ornam cu putin cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Regina Maria" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|