Prăjitura Rudy

Postat de diaconta in Prajituri
7 Dec 2014 | 9189 vizualizari
Prăjitura Rudy

O aveam demult pe listă,mai ales că-mi plac prăjiturile cu brânză,doar că nu s-a ivit ocazia. Chiar şi azi,mama ar fi vrut ceva fără cacao sau poate o prăjitură cu mere. Mă bucur că am încercat-o,chiar mi-a plăcut si este o reţetă foarte simplă.

Ingrediente

  • Pentru coca:
  • 400 g faina
  • 180 g zahar
  • 250 g margarina Rama mit Butter
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt (10g)
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 800 g brânza de vaci
  • 180 g zahar
  • 3 linguri smântâna
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • 3 oua + 1 albus (ramas de la foi)

Mod de preparare

Mai întâi am pregatit coca pentru foi deoarece va trebui sa stea la congelator cât timp pregatim umplutura.

Am mixat margarina (sau untul)moale cu zaharul,am adaugat galbenusul de ou,vanilia si coaja de lamâie.

Faina am amestecat-o cu sarea,praful de copt si cacaoa si am pus-o peste restul compozitiei.

Am framântat pâna am obtinut o coca omogena.

La început veti avea impresia ca nu se aduna deloc si e foarte sfarâmacioasa,dar daca insistati veti obtine o masa compacta de aluat.

Am împartit aluatul în doua ,am învelit în folie si am pus la congelator cât am pregatit umplutura.

Am pus într-un vas brânza,zaharul,smântâna doua oua întregi si un albus,vanilia si coaja de lamâie si am mixat bine.

Cele doua albusuri ramase le-am batut spuma si le-am încorporat în crema de brânza.

Am pus hârtie de copt în tava de 22 x32 cm,am scos coca de la congelator si am razuit-o pe razatoarea cu ochiuri mari.

Am distribuit pe toata suprafata tavii.

Am pus apoi crema de brânza si deasupra am razuit cealalta jumatate de coca.

Am pus la cuptor la 190 de grade pentru 45-50 de minute.

Dupa primele 15 minute,am redus focul la 180 de grade.

Este coapta când brânza este destul de închegata.

Am lasat-o sa se raceasca în cuptor si am feliat-o când s-a racit complet.

S-aveţi poftă !!!

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura Rudy" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (43)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Rudy

Postat de ela

Desert prajitura Rudy

Eu mi-am macinat singura zaharul pudra cu o rasnita. Branza o punem la scurs intr-o sita. Untul se taie bucatele si se lasa la temperatura camerei inainte cu vreo ora. Stafidele le punem...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)

Faina cernuta, praful de copt, zaharul, untul taiat bucatele, galbenusul, sarea, si cacaua se amesteca si se framanta pana cand se obtine un aluat nelipicios. *Pentru inceput se pune mai putina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.12.2014, 14:25
ador prajiturica asta
la 07.12.2014, 14:27
Deyu,e buna si imi plac prajiturile cu branza,dar nu pot spune ca m-a dat pe spate.
la 07.12.2014, 14:28
Pai de ce Rudy? Nu trebuia Dia?
la 07.12.2014, 14:29
faina prajiturica si prezentarea imi place!
la 07.12.2014, 14:29
Adi,habar n-am de ce Rudy )) intreab-o pe Meri

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking