Ingrediente
- Blat
- 8 glbenusuri
- 5 abusuri
- 8 linguri zahar
- 8 linguri faina
- 5 g praf de copt
- Glazura sau partea de deasupra parajiturii
- 350 g gem de piersici
- 200 g ''firmituri'' dupa ce am scobit guguloaiele pentru piersici sau biscuiti dati la masina sau resturi de fursecuri
- 130 g nuca taiata grosier
- 3 albusuri
- 3 linguri zahar
Mod de preparare
Tapetam o tava cu hartie de copt ( 36/23 cm), apoi ne apucam s afacem blatul. Luam 8 oua, si separam galbenusurile, toate 8, le punem intr-un castron, in altul punem 5 albusuri si in altul 3 albusuri. Frecam galbenusurile cu 8 linguri de zahar pana ce acesta se topeste. Cele 5 albusuri cu un praf de sare le batem spuma tare. Adaugam peste galbenusuri faina cernuta si praful de copt, omogenizam apoi incorporam albusurile batute spuma tare, avem grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Turnam compozitia in tava tapetata si o dam la cuptorul preincalzit, cca 20 min ( eu am bronzat-o un pic, ca asa-i cand esti cu capul in nori ). Cat este la cuptor blatul, batem cele 3 albusuri cu un praf d esare, apoi adaugam si zaharul si batem pana obtinem o bezea tare. Intr-un castron punem firmiturile cu gemul si n uca, omogenizam, apoi adaugam bezeaua. Scoatem blatul de la cuptor si intindem uniform compozitia cu gem, nuca si bezea. Dam focul mic la cuptor si bagam tava la loc, cca 20 min sa se usuce partea de bezea. Se scoate tava din cuptor se lasa sa se raceasca si apoi se portioneaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura si atat......" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|