Prajitura siropoasa cu portocale

Postat de alldaycooking in Dulciuri
21 Ian 2012 | 6704 vizualizari
Prajitura siropoasa cu portocale

Ingrediente

  • 3 oua
  • 100 gr unt
  • 4 linguri zahar brun
  • 100 gr iaurt
  • vanilie
  • 150 gr faina
  • 10 gr praf de copt
  • sucul proaspat stors de la 2 portocale mici (130 ml)
  • ulei si faina pentru tapetat tava

Pentru sirop:

  • 200 ml suc de portocale bio
  • 3 linguri de miere

Mod de preparare

Untul l-am taiat cubulete si l-am incalzit in cuptorul cu microunde timp de 40 de secunde. Am adaugat la unt zaharul brun si am omogenizat compozitia. Pe rand am adaugat la unt galbenusurile, apoi iaurtul, sucul de portocale, vanilia si am amestecat foarte bine. La final am pus faina si praful de copt. Albusurile le-am batut spuma tare si le-am incorporat in compozitia de mai sus. Am copt prajitura intr-o tava ceramica unsa cu putin ulei si tapetata cu faina. Dupa 40-45 de minute la 190 de grade Celsius prajitura era gata. Am scos din cuptor si am lasat-o cateva minute sa se raceasca putin. Intre timp am pregatit siropul amestecat sucul de portocale cu mierea pe care le-am turnat peste prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura siropoasa cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de fursecuri cu nuca, de post

Postat de mirela0911

Reteta de fursecuri cu nuca, de post

Iata cum se prepara Reteta de fursecuri cu nuca, de post Intr-un bol se pun toate ingredientele si se framanta cu mana pana se incorporeaza toate ingredientele si se obtine un aluat...

Citeste continuarea

Pasca cu branza si caramel

Postat de ela

Pasca cu branza si caramel

Amestecam toate felurile de branza si punem la scurs cu putin timp inainte. Stafidele le punem in esenta de rom cu cateva ore inainte. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.01.2012, 17:55
wwaaawww...
la 21.01.2012, 20:20
imi plac portocalele....deci sigur imi place si prajiturica asta...
la 21.01.2012, 20:39
Multumesc frumos dragelor!
la 21.01.2012, 21:24
cred ca este delicioasa prajiturica
la 21.01.2012, 21:33
place place

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking