Prajitura Snickers

Postat de Constelatialeu in Prajituri
21 Feb 2015 | 10496 vizualizari
Prajitura Snickers

Nu ma apuc sa mai laud si eu prajitura asta ca nu are rost,se stie......M-am inspirat de la Merisor,care s-a inspirat de la Ela si asa a ajuns la mine cu mici modificari,in functie de ce ingrediente am avut...ca asa este cand esti provocata vinerea la ora 22....ma rog la ora 1 eram gata cu prajitura....azi am taiat-o....am mai avut o tentativa de prajitura,doar ca a iesit cam moale si am mancat-o cu lingurita....de data asta a iesit perfect....

Ingrediente

  • Blat
  • 8 albusuri
  • 9 linguri zahar
  • 250 g nuca macinata
  • 1 lingura de cacao
  • 4 linguri faina
  • un praf de sare
  • zeama de lamaie
  • Glazura alba
  • 200 g ciocolata alba
  • 1 lingura de ulei
  • Caramel
  • 10 linguri de zahar
  • 8 galbenusuri
  • 300 g margarina rama 70% grasime ( unt)
  • 200 g nuci si alune de padure,prajite
  • un praf de sare
  • Glazura neagra
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 1 lingura ulei

Mod de preparare

Blat : Cele 8 albusuri cu un praf de sare le batem bine,pana nu pica dupa tel,apoi adaugam zaharul,lingura cu ligura,mixam bine dupa fiecare lingura de zahar pana se topeste,din cand in cand picuram si zeama de lamaie.Dupa aceea adaugam nuca macinata ,cacaoa si faina cernute.Omogenizam si turnam compozitia intr-o tava ( 23/33)tapetata cu hartie de copt.Bagam tava la cuptorul preincalzit cca 30-35 min,este gata cand trece testul scobitorii.Cand e gata scoatem tava din cuptor si o lasam sa se raceasca,nu de tot.....sa fie un pic caldut cand turnam ciocolata alba..

Glazura alba : Rupem ciocolata in bucatele mici,o punem intr-un vas pe baie de abur,adaugam lingura de ulei si lasam sa se topeasca bine,apoi o intindem uniform pe blatul inca caldut.Dam tava la rece si pregatim caramelul.

Caramel :Intr-un vas cu fundul gros caramelizam 8 linguri de zahar.Cele 8 galbenusuri le amestecam cu un praf de sare si 2 linguri de zahar.Maruntim margarina.Trebuie sa avem grija sa nu ardem zaharul,dupa ce s-a lichefiat zaharul,adaugam margarina si amestecam foarte bine sa se topeasca zaharul,apoi adaugam galbenusurile si amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca.Tragem cratita de pe foc si adauga, nucile si alunele taiate grosier.

Racim un pic compozitia,punand vasul in apa rece,apoi scoatem tava din frigider si intindem caramelul,bagam tava la rece pentru 30 min apoi turnam glazura neagra,se foloseste aceiasi metoda ca la glazura alba.Intindem glazura neagra si dam tava la rece pana a doua zi.

A doua zi cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte se portioneaza.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Snickers

Postat de Meea

Desert prajitura Snickers

Blat : mixăm albușurile spumă tare. Adăugăm zahărul și mixăm până când spuma stă băț. Adăugăm apoi făina, praful de copt și nucile măcinate. Amestecăm...

Citeste continuarea

Desert prajitura Snickers

Postat de Oana

Desert prajitura Snickers

Blat : Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare. Cand incep sa se intareasca adauga treptat zaharul, mixand in continuare pana obtii o bezea Amesteca faina cu nuca si praful de copt si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.02.2015, 09:21
O bucatica si pt mine!! Chiar am pofta de ceva cu nuca...
la 21.02.2015, 09:24
Simonete servete-te,eu mi-am facut pofta,imi ajunge o bucatica..
la 21.02.2015, 09:25
N-am terminat de băut cafeauaasta așa ca să știi.Poate trimiți o bucată din bunătate!
la 21.02.2015, 09:27
unde zici ca a iesit moale? vad ca ai taiat-o foarte bine, ti-a iesit extra
la 21.02.2015, 09:27
Buni ,dar drumul e drept pana la Campina,e si soare,asa ca te astept cu drag..

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking