Prajitura Snickers-5 ANI DE BUCATARAS.RO

Postat de ela in Prajituri
2 Ian 2015 | 14486 vizualizari
Prajitura Snickers-5 ANI DE BUCATARAS.RO

nepotul meu cel mare a facut comanda asa ca nu puteam sa il refuz,inspiratia a fost Ela 68,am facut cateva mici modificari la reteta...si azi se implinesc 5 ani de bucataras.ro!!!nu am tort,dar va dau prajitura))

Ingrediente

  • BLAT:
  • 8 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 250 gr nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • GLAZURA CIOCOLATA ALBA:
  • 300 gr ciocolata alba
  • 2 linguri ulei
  • 50 ml frisca lichida
  • CREMA CARAMEL:
  • 12 linguri zahar
  • 250 gr unt
  • 8 galbenusuri
  • 200 gr alun e(le prajim putin inainte)
  • GLAZURA NEAGRA:
  • 300 gr ciocolata neagra
  • 50 gr unt
  • 50 ml frisca lichida

Mod de preparare

Pregatim blatul: batem albusurile spuma cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adugam treptat zaharul si batem bine. Amestecam faina cu praful de copt si nuca macinata si adaugam treptat in albusurile batute, amestecand usor. Punem compozitia intr-o tava taptata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit, la foc mic pana se coace blatul. Lasam sa se raceasca.

Topim ciocolata alba cu frisca si uleiul si punem peste blat. Dam la frigider pana se intareste complet glazura.

Pregatim crema de caramel: punem 8 linguri de zahar intr-o craticioara, la topit, pe foc mic, amestecand continuu. Adaugam treptat bucati de unt moale si amestecam mereu, pana se topeste tot untul.

Intre timp,pregatim crema de galbenusuri: Mixam galbenusurile cu zaharul ramas pana se albesc si le turnam peste caramel, amestecam bine, adaugam si alunele si mai lasam pe foc pana se ingroasa putin crema. O lasam la racit si o adaugam peste glazura alba COMPLET RECE si nivelam cu un cutit.

Pregatim si glazura neagra la fel ca si glazura alba si turnam peste caramel. Lasam cateva ore la rece si taiem cu un cutit trecut prin apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers-5 ANI DE BUCATARAS.RO" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Nicoleta

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Nicoleta

Blat : Am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana ce am obtinut o bezea ferma. galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si...

Citeste continuarea

Prajitura cu prune si aluat fraged

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu prune si aluat fraged

Prunele le punem intr-o sita la scurs iar sub ele un castron in care sa se lase zeama. Blatul 1: Intr-un bol punem untul rece taiat cubulete, zaharul si oul. Amestecam bine cu o paleta de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2015, 16:01
e mai buna decat un tort
la 02.01.2015, 16:10
multi inainte sanatosi
la 02.01.2015, 16:22
Multi ani cu sanatate !
la 02.01.2015, 16:47
Foarte buna e!
la 02.01.2015, 16:52
esti mai mare, eu fac peste 4 luni ))

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking