Prajitura" Superba"

Postat de RuxyRux in Prajituri
2 Noi 2011 | 61867 vizualizari
Prajitura" Superba"

Pentru ca luna aceasta este luna in care implinesc un anisor de bucataras dedic aceasta prajitura bucatarasilor mei prieteni si acestei comunitati superbe bucataras.ro de oameni, veseli, frumosi si calzi.......... Este o prajitura incantatoare de care va veti indragosti de la prima lingurita......By Ruxy...pentru voi...din toata inima...cu dragoste!

Ingrediente

  • Cantitatile sunt pentru o foaie si avem nevoie de 3 foi :  
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 3 linguri pline de iaurt
  • 1 plic vanilie
  • 5 linguri de unt topit+ ciocolata alba topita ( acest amestec se face din 100 gr ciocolata alba si 100 gr unt)
  • 9 linguri faina
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 8 oua
  • 1 l si jumatate de lapte
  • 250 gr zahar
  • 1 borcan de nutella
  • 100 gr unt
  • 1 plic vanilie
  • 1 esenta de rom( 25 ml)
  • 1 praf de sare
  • 9 linguri amidon( Dr . Oetker) cred ca se poate inlocui si cu faina
  • 350 gr nuca macinata mare

Mod de preparare

Preparam foile:

Punem la mixer ouale cu un praf de sare, le batem o jumatate de minut, apoi punem si zaharul, zaharul vanilat si mixam cinci minute. Topim untul il dam deoparte de pe foc si in el topim ciocolata alba. Adaugam si iaurtul, apoi cele 5 linguri de unt topit si ciocolata alba( din cantitatea totala) si la urma faina amestecata cu praful de copt.

Pe tava de cuptor punem foaie de copt( pergament) si turnam compozitia, nivelam cu o spatula si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute. Este gata cand marginile devin aurii. Procedam la fel cu toate cele 3 foi. Nu este nevoie sa spalati mixerul si vasul de mixer dupa fiecare foaie.  Faceti asta doar inainte de a prepara crema.

Eu am pus foaia la cuptor si intre timp am pregatit urmatoarea foaie si am asezat-o direct pe  hartia pergament apoi dupa ce am scos foaia care era gata am tras-o pe urmatoarea usor in tava. Lasam foile la racit la temperatura camerei si pregatim crema:

Laptele il punem pe foc intr-un vas destul de mare impreuna cu vanilia si-l dam intr-un clocot. Punem la mixer ouale si praful de sare apoi zaharul si la sfarsit amidonul amestecand bine. Turnam in fir subtire compozitia de ou in lapte si amestecam pana se ingroasa crema. Lasam pe foc  foarte mic in jur de zece minute amestecand usor si avand grija sa nu se prinda crema de vas. Intre timp topim untul il dam deoparte si in el amestecam tot borcanul de nutella( crema de ciocolata) si esenta de rom.

Cand crema de pe foc este gata  turnam in ea crema de nutella si unt amestecand usor. Dam crema la rece.

Nuca o maruntim la robot insa avem grija sa ramana destul de mare. Cand foile si crema s-au racit asamblam prajitura.

Asezam o foaie de copt pe suprafata pe care va ramane prajitura, daca avem o tava de dimensiuni apropiate foilor o vom folosi pe aceasta. Putem folosi chiar tava de cuptor daca nu avem nevoie de ea urgent. Taiem marginile foilor si asezam prima foaie, peste ea crema din blesug( sa nu aveti retineri ajunge crema pentru toata prajitura si inca mai si ramane un pahar). Asezam a doua foaie, desupra presaram nuca si apoi ultima foaie pe care punem crema si nuca dupa bunul plac.

Dam la rece ( avem nevoie de cateva ore bune, eu am lasat-o peste 5-6 ore) la rece. O taiem dupa dorinta si o servim cu mare placere caci este delicioasa si foarte foarte ciocolatoasa...

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura" Superba"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (91)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat

Postat de oanapl

Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat

Cum se prepara Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat Se pune ciocolata în cafeaua fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se...

Citeste continuarea

Musuroi de cartita, reteta celui mai indragit desert pentru copii

Postat de caroline

Musuroi de cartita, reteta celui mai indragit desert pentru copii

Cum se prepara Musuroi de cartita, reteta celui mai indragit desert pentru copii Incepem prin prepararea blatului, separand albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu cele 30 ml...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.11.2011, 18:25
Cu adevarat delicioasa Pot sa servesc o portie zdravana ,e prea buna ! Iti urez multi ani inainte alaturi de bucatarasi!
la 02.11.2011, 18:26
Nuca si nutella... sigur e o combinatie super!
la 02.11.2011, 18:28
Bunica draga mea Bunica multumesc tare mult o portie minunata pentru tine
la 02.11.2011, 18:28
alldaycooking, multumesc chiar delicioasa
la 02.11.2011, 18:47
Ruxy.....multumim pentru delicioasa si minunata prajiturica.... eu imi pregatesc ,,ustensilele,, si iti doresc sa petreci cat mai multe momente alaturi de frumoasa comunitate a bucatarasilor de 1000 de ori....

Vezi toate comentariile (91)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking