Ingrediente
- pentru o portie mare de prajitura avem nevoie de:
- 200g crema de ciocolata finetti sau nutella,
- 200g nuca taiata ,
- 150g biscuiti simpli,
- 1 cana cafea indulcita ,
- pentru blat:
- 7 albusuri,
- 1 lingura suc de lamaie,
- 200 g zahar,
- 4 lg nuci macinate,
- 2 lg faina,
- pentru crema :
- 7 galbenusuri.
- 10 lg zahar.
- 7 lg lapte.
- 350 ml frisca.
- 1 esenta de vanile
Mod de preparare
Tapetam o tava mare, 28/40cm cu hartie de copt si intindem nuca taiata. Albusurile le mixam bine cu sucul de lamaie, adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o spuma densa ce nu curge. Cu o lingura de lemn incorporam nucile si faina, amestecand usor de jos in sus. Turnam compozitia in tava peste nuci si coacem blatul la 180` C aproximativ 25 minute. Scoatem blatul cald din tava, il intoarcem cu fata in jos si il ungem cu crema de ciocolata.
Crema: amestecam galbenusurile, zaharul si laptele si punem crema la fiert pe baie de aburi pana se ingroasa apoi o lasam la racit. Batem frisca apoi adaugam treptat crema racita si mai mixam putin pana se formeaza o crema spumoasa.
Peste blat se intinde jumatate de crema, se aseaza biscuiti inmuiati cateva secunde in cafea, apoi intindem si restul de crema. Lasam prajitura la rece pana a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Deliciu" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (34)
|