Prajitura "Tavalita"

Postat de carla27carla in Prajituri
23 Dec 2012 | 15905 vizualizari
Prajitura "Tavalita"

o reteta veche din caietul mamei mele

Ingrediente

  • PT blat:
  • 300 gr faina alba
  • 250 gr zahar pudra
  • 1 ou intreg
  • 10 linguri lapte
  • 50 de gr unt sau margarina
  • 3 linguri miere de albina topita
  • 1 praf de copt
  • sirop:
  • 250 gr zahar pudra
  • 200 gr unt
  • 30 gr cacao
  • 5-6 linguri lapte

Mod de preparare

Se pregateste blatul astfel:se mixeaza oul intreg cu zaharul pudra,se adauga laptele,untul topit si mierea topita,apoi se adauga faina alba si praful de copt.Se amesteca toate si se pune aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pana se coace.Se face testul cu scobitoarea.Cand e gata se scoate si se lasa sa se raceasca,apoi se taie cubulete.

Se face sosul: intr-o craticioara se pune untul la topit,se adauga zaharul praf,laptele si cacao si se amesteca pana se obtine un sos.Se ia de pe foc si se da prin sos cubuletele de prajitura ,apoi se dau prin nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Tavalita"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura tavalita de post

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura tavalita de post

Blatul: Intr-un bol puneti apa minerala, uleiul, otetul si vanilia. Amestecati putin. Cerneti faina, o adaugati peste lichide. Puneti praful de copt, un praf de sare, zaharul pudra, turmericul...

Citeste continuarea

Desert tavalita de post

Postat de sufletista

Desert tavalita de post

Intr-un bol amestecam ingredientele uscate, facem o adancitura si adaugam ingredientele umede. Cu ajutorul unui tel/spatula, amestecam pana ce se omogenizeaza  bine. Turnam amestecul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.12.2012, 11:48
Imi place tavalita!
la 23.12.2012, 11:49
la 23.12.2012, 12:06
la 23.12.2012, 15:19
Buna prajiturica,eu jumate o dau prin nuca macinata pentru diversitate.
la 23.12.2012, 17:49
tare buna...

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking