Prajitura tavalita Sárga mignon

Postat de Mokuska in Prajituri
28 Aug 2015 | 7534 vizualizari
Prajitura tavalita Sárga mignon

Cel mai gustos blat cu miere pentru prajituri este Sárga mignon. Un gust deosebit ii da mierea si untul.

Ingrediente

Blat

  • 4 oua
  • 15 ml zahar
  • 100 g unt
  • 4 lg miere
  • 200 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • praf de sare
  • 600 ml faina

Glazura

  • 200 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 4 lg lapte
  • 2-3 lg cacao

200-300 g de cocos razuita

Mod de preparare

Ouale cu zaharul se bat pana obtinem un aluat alb.  Untul amestecam bine cu mierea si incorporam in oua. Faina se amesteca cu praful de copt si sarea,  si incet incorporam in aluat.

Trebuie sa obtinem un aluat mai gros. (depinde de faina, s-ar putea sa aveti nevoie de cantitate mai mica sau mai mare de faina, ideea e sa obtineti un aluat mai gros decat la pandispan).

Tapetam o tava mai maricica si mai inalta cu hartie de copt, turnam aluatul in tava si lasam 30-40 minute la cuptorul preincalzit, la foc mediu (pana se rumeneste deasupra, faceti proba cu o scobitoare). Blatul lasam la racit, dupa care il taiem in cubulete egale, dupa plac, mai mici sau mai mari, depinde de cate bucati aveti nevoie. Intre timp facem o glazura mai lichida, topim untul, zaharul si adaugam laptele si la sfarsit cacao. Lasam sa fiarba 2 min.

Glazuram fiecare cubulet in parte, dupa care le tavalim prin nuca de cocos. Daca glazura se raceste se mai pune la incalzit putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura tavalita Sárga mignon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Retete similare

Prajitura "Creme a la Creme"

Postat de vio_dreams

Prajitura "Creme a la Creme"

Separam galbenusurile de albusuri. Batem albusurile pana devin spuma tare si adaugam zaharul. Batem in continuare pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam galbenusurile. Adaugam plicurile...

Citeste continuarea

Desert negresa cu branza, zmeura si piersici

Postat de oanapl

Desert negresa cu branza, zmeura si piersici

Se pornește cuptorul și se fixează la 170°C. Se pregătește o tavă de 25×35 cm, căptușită cu hârtie de copt. Se pune pe foc o crăticioară cu apă (cam de 2-3 degete)...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.08.2015, 10:40
Super!
la 28.08.2015, 10:42
la 28.08.2015, 10:42
vreau si eu
la 28.08.2015, 10:47
Si eu vreau arata tare bine
la 28.08.2015, 11:07
Imi place cu nuca fara cocos

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking