Rulada cu crema de portocale

Postat de Creatsa in Prajituri
4 Feb 2014 | 8696 vizualizari
Rulada cu crema de portocale

O rulada super delicioasa si aromata.

Ingrediente

Blat rulada:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri apa fiarta
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt

Crema de portocale:

  • 180 ml suc de portocale proaspat stors
  • 70 ml lapte dulce
  • 1/2 plic budinca de vanilie
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 ml frisca lichida
  • 5 g gelatina(1/2 plic)

Glazura/Decor:

  • 100 g ciocolata +3 linguri frisca lichida
  • 3-4 linguri frisca batuta
  • felii de portocale/mandarine

Mod de preparare

Separa albusurile de galbenusuri.

Intr-un bol mixeaza galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul,se deschid la culoare si devin cremoase.

Adauga uleiul si apa fierbinte si mai mixeaza cateva secunde.

Amesteca faina cu praful de copt si adaug-o peste galbenusuri amestecand usor.

Separat mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga-le peste crema de galbenusuri ,in 2-3 transe,amestecand usor de sus in jos cu ajutorul unei palete.

Tapeteaza o tava(40/30 cm) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 15-18 minute sau pana se aureste  foarte usor.(depinde de cuptor)

Pe o bucata de hartie de copt presara putin zahar si pune blatul de rulada.

Cu ajutorul hartiei de copt ruleaza blatul si lasa-l asa pana racoreste.

Desfa apoi blatul si lasa-l sa se raceasca complet.

Mixeaza galbenusurile cu zaharul,adauga praful de budinca,zaharul vanilat,laptele si sucul de portocale.

Pune amestecul pe foc intr-o craticioara amestecand continuu cu un tel pana se ingroasa apoi lasa la racit.

Hidrateaza gelatina in 4 linguri de apa rece apoi topeste-o pe baie de abur/foc foarte mic(atentie sa nu fiarba) si adaug-o peste budinca racita.

Mixeaza frisca tare ,adauga crema de portocale si mixeaza in continuare pana obtii o crema tare si pufoasa.

Peste foaia de rulada pune crema apoi ruleaza strans si da rulada la rece pentru 2 ore.

Portioneaza rulada in bucati potrivite(mie mi-au iesit 10 bucati)

Pune pe fiecare rulada cate 2 lingurite de ciocolata topita apoi baga din nou la rece pana se intareste usor ciocolata.

Cu ajutorul unui posh spriteaza frisca pe fiecare bucata si decoreaza cu felii de mandarine/portocale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (50)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulada cu portocale, frisca si crema de branza

Postat de rocsi_1612

Desert rulada cu portocale, frisca si crema de branza

Blatul: Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul si mixati pana obtineti o bezea ferma. Incorporati galbenusurile si mixati usor. Radeti coaja de...

Citeste continuarea

Desert Rulada cu crema cu lapte de cocos si mere caramelizate

Postat de rocsi_1612

Desert Rulada cu crema cu lapte de cocos si mere caramelizate

Blatul: Intr-un bol puneti albusurile cu un praf de sare, mixati pana devin spuma. Adaugati zaharul si mixati pana bezeaua devine lucioasa. Incorporati zeama de lamaie, laptele de cocos, vanilia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.02.2014, 20:52
mvaaaaiiiiii!
la 04.02.2014, 20:54
apetisanta!
la 04.02.2014, 20:56
Bun desert, cu gust de portocale, îmbietor adică.
la 04.02.2014, 20:57
wow
la 04.02.2014, 20:59
ce fain arata

Vezi toate comentariile (50)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking