Tort de portocale

Postat de diana_k in Torturi
25 Noi 2011 | 15614 vizualizari
Tort de portocale

Ingrediente

  • pentru rulada
  • 4 oua,
  • 8 linguri zahar,
  • 4 linguri ulei,
  • 6 linguri faina,
  • 1/2 plic praf de copt,
  • 1/2 borcan dulceata, gem, marmelada, eu am folosit gem de visine
  • pentru blatul cu cacao
  • 2 oua,
  • 4 linguri zahar,
  • 2 linguri ulei,
  • 3 linguri faina,
  • cacao
  • pentru blaturile albe:
  • 4 oua,
  • 8 linguri zahar,
  • 4 linguri ulei,
  • 6 linguri faina,
  • 1/2 plic praf de copt
  • pentru crema de portocale
  • 3-4 portocale,
  • 400ml lapte,
  • 250g zahar,
  • 100g unt,
  • 20g gelatina,
  • 150ml frisca mixata,
  • 100g ciocolata,
  • sirop
  • 250ml apa,
  • 200g zahar,
  • 1 esenta de vanilie

Mod de preparare

Pregatirea este aceiasi la blaturi si la rulada: mixam albusurile, adaugam treptat zaharul, mixam pana obtinem o spuma densa si lucioasa ce nu curge, apoi adaugam pe rand galbenusurile, uleiul,  faina, praful de copt, cacaoa.

Blatul alb si cel cu cacao se coc in tava rotunda cu diametrul de 24 cm. Cel alb se taie in doua.

Rulada se coace in tava mare de 30/40cm in care am pus hartie de copt. Imediat ce e gata o scoatem din cuptor, desfacem hartia de copt si cu ajutorul ei sau a unui prosop curat o rulam strans si o lasam sa se raceasaca, apoi o desfacem usor, o ungem cu gemul si o rulam la loc. O lasam deoparte sa se aseze....apoi o taiem felii de 1 cm.

Pentru crema: stoarcem portocalele, punem gelatina la inmuiat in sucul obtinut aproximativ 250ml laptele il punem la fiert cu zaharul si untul

Topim gelatina la foc mic si o turnam peste laptele fierbinte, amestecam si dam deoparte sa se inchege putin, ...dureaza cam 2-3 ore la rece. Cand incepe sa se lege se amesteca cu frisca mixata si cu ciocolata rasa ...eu am uitat si am adaugat-o direct pe blat la asamblarea tortului

Asamblarea o facem in tava cu inel asezam 1 blat alb, il insiropam usor, pe peretii laterali ai tavi asezam felii de rulada, punem 1/3din crema, asezam blatul cu cacao, insiropam, 1/3 crema, blatul alb, insiropam, 1/3crema. lasam sa se intareasca bine crema, apoi scoatem cu atentie inelul de la tava

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema de portocale si zmeura

Postat de oanapl

Desert tort cu crema de portocale si zmeura

Se mixează untul cu zahărul măcinat până când se obține o cremă pufoasă, se adaugă apoi pe rând ouăle, mixând dupa fiecare. Peste crema de unt se pune cacaoa si...

Citeste continuarea

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Postat de momo121

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Mod de preparare pentru blat:     Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.11.2011, 10:23
superb
la 25.11.2011, 10:24
la favorite cu ea
la 25.11.2011, 10:25
superb tort ai facut Diana
la 25.11.2011, 10:30
superb arata
la 25.11.2011, 10:34
ma bucur ca va place!

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking