Tort de portocale

Postat de cristinne in Torturi
31 Dec 2010 | 6505 vizualizari
Tort de portocale

Am zis ca e potrivit pentru iarna..e usor si f aromat (si daca tot aveam o cutie de frisca inceputa ..am zis sa o foloses cumva)

Ingrediente

  • Blat:
  • 250 gr faina;
  • 150ml ulei;
  • 100ml apa minerala;
  • 1 plic de praf de copt;
  • 4oua;
  • 200 gr de zahar;
  • esenta de portocale;
  • coaja rasa de portocale
  • Crema:
  • 400 ml de frisca lichida;
  • 2 lingurite de zahar farin;
  • 1 plic intarior de frisca;
  • esenta portcoale
  • 6 portocale
  • Sirop:
  • 3 portocale
  • 1/2 lamaie;
  • 1 lingurita de miere

Mod de preparare

Blatul: Se face blatul din albusurile batute separat cu zaharul si restul de ingrediente amestecate separat. La final se combina cele 2 amestecuri formand un aluat f moale care se da la cuptor in forma timp de 20minute maxim (testul scobitorii).

Crema: Se bate frisca lichida impreuna cu 2 lingurite de zahar farin si intaritorul de frisca si cateva picaturi de esenta de portocale. Setaie cubulete cateva portocale(vreo 3 am pus eu) si se amesteca in frisca. Restul de portocale se folosesc ca decor.

Sirop: Se storc fructele , amesteca cu mierea si se insiropeaza blatul taiat deja pe jumatate si racit.

Dupa ce se asambleaza crema intre feliile de blat, se orneaza cu ciocolata alba topita, fulgi de cocos si feliute de portocale, sau fiecare dupa cum are inspiratie:P

Se consuma imediat sau la cateva ore dupa ce s-a tinut la frigider, daca il preferati rece ca o 'inghetata'

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema de portocale si zmeura

Postat de oanapl

Desert tort cu crema de portocale si zmeura

Se mixează untul cu zahărul măcinat până când se obține o cremă pufoasă, se adaugă apoi pe rând ouăle, mixând dupa fiecare. Peste crema de unt se pune cacaoa si...

Citeste continuarea

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Postat de momo121

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Mod de preparare pentru blat:     Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.12.2010, 16:00
Delicios si superb!
La Multi Ani 2011!
Nu sunt furcutze!!!!!!!!!!!
la 31.12.2010, 16:53
5
la 31.12.2010, 16:54
Mihaela le-am pus eu Cristinne 2011
la 31.12.2010, 17:20
frumos si delicios La multi ani!!!!
la 31.12.2010, 17:21
Deosebit Cristinne La Multi Ani cu bucurie!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking