Tort pentru anul nou cu portocale glazurate

Postat de silvi0ara in Torturi
2 Ian 2011 | 7156 vizualizari
Tort pentru anul nou cu portocale glazurate

Ingrediente

  • Pentru crema:
  • 600ml lapte proaspat
  • 400ml frisca lichida
  • 8 galbenusuri
  • 8 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 400ml frisca batuta
  • zeama de la 2 portocale
  • 1 lingurita ness
  • 4 plicuri gelatina pudra
  • Pentru ornat:
  • 3 portocale taiate rondele subtiri
  • 300ml apa fiarta
  • 200g zahar
  • 300ml apa

 

Mod de preparare

Mai intai pregatim portocalele glazurate cu care imbracam tava de tort. Intr-un vas se pune apa la fiert si cand a dat in clocot se pun rondelele de portocala sa se opareasca 4 minute, ca sa eliminam amareala din coaja. Se scot apoi din apa si se lasa putin la scurs.

Intre timp pregatim siropul. Fierbem apa cu zaharul si lasam sa dea cateva clocote apoi adaugam rondelele de portocala si le lasam pe foc 5-10 minute,apoi le scoatem pe o hartie de pergament si le lasam sa se raceasca.

Intre timp pregatim crema: Intr-o craticioara punem la foc laptele cu frisca lichida si lasam sa se incalzeasca . Batem cele 8 galbenusuri cu un praf se sare si cele 8 linguri de zahar,dupa ce si-au dublat volumul adaugam in fir subtire amestecul caldut din lapte si frisca si punem totul inapoi pe foc mic si il lasam pana se ingroasa. Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet,apoi o adaugam in crema calduta.Lasam sa se intareasca putin,apoi impartim crema in 2 parti,in prima punem zeama de la cele 2 portocale,iar in a doua punem lingurita de ness si amestecam bine. Apoi punem cate 200g de frisca batuta in cele doua crema .

Intre timp pregatim forma in care vom turna cele 2 creme. Intr-o tava rotunda de tort cu fudul detasabil se pune o folie de plastic si apoi asezam rondelele de portocala,mai intai pe lateralele formei,apoi pe fundul ei.Turnam mai intai crema alba,cea cu zeama de prortocala,apoi pe cea de ness.Dam forma la frigider pentru 3-4 ore,sau o puteti lasa de seara pana dimineata.Cad crema s-a intarit bine se ia un platou si se rastoarna tortul,se desprinde usor folia de plastic de pe tort,apoi se orneaza in functie de preferinta.Dar poate fi lasat si asa simplu,aspectul este la fel de frumos

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru anul nou cu portocale glazurate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu bilute de branza

Postat de Corina33

Tort cu bilute de branza

Prima data se prepara umplutura: se bate bine oul cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga branza, cocosul si faina si se amesteca bine. Se formeaza bilute de branza care se aseaza intr-o tava cu...

Citeste continuarea

Desert tort cu mousse de mure

Postat de sufletista

Desert tort cu mousse de mure

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare.Adaugam uleiul si iaurtul in fir subtire,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2011, 15:01
Ce bine arata
la 02.01.2011, 15:01
wow....ce frumos arata.... numai torturi minunate au facut harnicutele bucatarase.... La multi ani,Silvioara! Un an bun cu multa sanatate...
la 02.01.2011, 15:04
La multi ani!!!! ce tort frumos ,chiar este festivalul torturilor pe bucataras
la 02.01.2011, 15:05
Laly,te pup.
la 02.01.2011, 15:05
madi_marin,La multi ani! si tie.te pup.

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking