Tort cu crema mascarpone si portocale pentru anul 2013

Postat de mamaieelena in Torturi
2 Ian 2013 | 7561 vizualizari
Tort cu crema mascarpone si portocale pentru anul 2013

Atat pot sa va spun sa nu ratati ocazia si faceti acest tort ca nu veti regreta este un deliciu.........

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 2 lingura cacao
  • 3 linguri nuca macinata marunt
  • 2 lingurite praf de copt
  • Pentru sirop:
  • 150ml apa
  • 2 lingurite ness
  • 1 lingura generoasa cu miere
  • 2 linguri lichior de cafea Kahlua
  • Pentru crema:
  • fructe confiate 2 linguri
  • 500g crema mascarpone
  • 250 ml frisca lichida
  • 4 linguri zahar
  • coaja rasa de la 2 portocale mari
  • zeama de la cele 2 portocale
  • 6 foi de gelatina
  • Pentru ornament:
  • 125 ml frisca lichida
  • 4 kiwi
  • felii de portocale
  • 2 foi de gelatina
  • 250 g gem de caise
  • betisoare vafe umplute cu crema de alune puse pe marginea tortului

Mod de preparare

Am pregatit blatul cu o zi inainte astfel: se separa albusul de galbenus si se bat bine ca pentru bezea. Se adauga zaharul, se amesteca in continuare, se pun galbenusurile pe rand urmand apoi uleiul in fir subtire, faina si cacaoa amestecate. Se pun peste oua amestecand cu lingura de lemn, dupa care se poate adauga si nuca. Compozitia se toarna in forma unsa bine cu unt si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pana trece testul scobitorii.

Se rad portocalele, dupa aceea se storc in storcatorul de citrice si tot in zeama de la portocale se pune gelatina la inmuiat si cand este gata se pune pe foc pana se dizolva avand grija sa nu clocoteasca. Se da la rece. Intre timp se amesteca cu mixerul crema mascarpone cu zaharul, coaja de la portocale si se da deoparte. In alt vas se bate frisca cu mixerul pana se tine bine ca pentru ornat si acum se vor amesteca cu lingura de lemn toate in vasul mare in care este crema mascarpone adica gelatina si frisca. Se vor pune la frigider.

Intre timp se face la rece siropul astfel: intr-un ibric se pune apa, nessul, mierea si lichiorul de cafea se amesteca bine pana se dizolva mierea si nessul. Se toarna peste blat uniform tinanad cont ca marginile sunt un pic mai uscate.

De jur imprejurul blatului am pus ineleul de asamblare al tortului care este reglabil si detasabil. Peste blat se pune crema in trei etape deoarece intre straturi am pus fructe confiate. Se niveleaza cu o paleta egal toata suprafata tortului si se da la rece pana se pregateste gelul de deasupra astfel: se pune gelatina la inmuiat in apa rece si cand aceasta s-a inmuiat se pune peste gemul de caise si se incalzeste pana se dizolva bine gelatina. Se pune la rece gemul si cand aceste este un pic caldut se adauga peste tort facand un strat subtire de gem. Si de aceasta data se da la rece pana ce se pregatesc fructele si frisca pentru ornament.

Apoi am ornat asa cum se poate obseva din poze de jur imprejur sunt vafele si am legat cu funda tricolor (asta am avut la dimensiunea tortului) si restul cum m-am priceput mai bine, iar in varf am pus un cosar doar asa de hatarul musafirilor. A fost extraordinar de buuuuuuuun.

Pofta mare

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema mascarpone si portocale pentru anul 2013" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu mousse de ciocolata si fructe de padure

Postat de mirela0911

Desert tort cu mousse de ciocolata si fructe de padure

Blatul: In bolul mixerului se pun ouale, praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza timp de 10-15 minute, pana isi tripleaza volumul. Faina se amesteca cu praful de copt apoi se...

Citeste continuarea

Desert tort Tiramisu pentru copii

Postat de eumimi

Desert tort Tiramisu pentru copii

Punem zeama de la compot intr-un bol si trecem pentru 5-6 secunde piscoturile prin ea. Asezam primul strat de piscoturi pe un platou.  Mixam frisca lichida, apoi adaugam mascarponele si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2013, 15:57
wowwwwww Mamaie,ce tort patriot
Foarte foare frumos
la 02.01.2013, 15:57
ce tort frumos
la 02.01.2013, 15:59
ce bine arata
la 02.01.2013, 16:09
delicios
la 02.01.2013, 16:24
ce frumos

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking