Ingrediente
Pt. blat:
- 125g unt
- 100g zahar pudra
- 1 plic zahar vanilat
- 3 oua
- 125g faina
- 1/2 plic praf de copt
- 2-3 lg crema nutella (sau ceva asemanator)
- 1 cana visine din compot
Pt. crema:
- 250g branza dulce
- 1 plic zahar vanilat
- 150 ml frisca
Pt. decor:
- 1 plic gelatina rosie
- 250ml compot de visine
- eventual frisca pentru ornat
- visine din compot intregi
Mod de preparare
Se separa albusurile de galbenusuri. Se curata visinele din compot de samburi si se lasa sa se scurga bine.
Se mixeaza bine untul cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga pe rand galbenusurile, apoi treptat faina amestecata cu praful de copt. Se imparte aluatul in doua parti. Se ia o forma de tort cu inel detasabil si se unge si tapeteaza (sau cu hartie de copt). Se toarna jumatate din aluat iar in cealalta jumatate se pune crema nutella si visinele curatate. Se omogenizeaza si se toarna peste aluatul din tava. Se niveleaza si se da la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.
Se lasa blatul la racit. Intre timp se mixeaza branza cu zaharul vanilat si frisca. Cand s-a racit blatul se toarna amestecul de frisca cu branza peste blat, se niveleaza si se da la rece pentru o ora.
Se aseaza deasupra visine dupa care se toarna amestecul obtinut din gelatina rosie si sucul din compot conform instructiunilor de pe plic. Se da din nou la rece dupa care se orneaza cu frisca dupa imaginatie.
Sa aveti un an nou bogat si linistit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Anul Nou" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (46)
|