Ingrediente
- BLAT:
- 4 galbenusuri
- 120g miere
- 4 linguri suc de portocale
- Coaja rasa de la o portocala
- 4 albusuri
- 140g faina
- 1 lingurita praf de copt
- .CREMA:
- 1 galbenus
- 75g miere
- 250g mascarpone
- 4 linguri suc de lamaie
- 250 ml frisca vegetala.
- SIROP:
- Zahar
- Apa
- Esenta de rom
- .GLAZURA:
- Portocale
- 1 plic praf tort gelle
- 2 linguri zahar
- 250 ml apa.
Mod de preparare
-Se amesteca galbenusurile cu mierea, sucul si coaja de portocala apoi se bat pe bain-marie pana se ingroasa.
-Se ia de pe foc si se amesteca cu albusurile batute spuma si cu faina amestecata cu praful de copt.
-Se asaza in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, se baga in cuptor la 180C si cand e gata rumenita, se scoate si se lasa la racit.
-Siropul il facem cu zahar ars…se caramelizeaza zaharul, se pune apa, se mai lasa sa fiarba putin apoi se lasa la racit. Cand e rece, se adauga esenta de rom.
-Pentru crema, amestecam galbenusul cu mierea, apoi adaugam mascarpone si suc. Omogenizam, adaugam frisca batuta bine si dam la frigider pentru cel putin 30min.Pastram 5 linguri de crema pentru la sfarsit .
-Blatul il taiem in 2. In tava in care a fost copt, am pus folie de aluminiu, am asezat apoi partea de jos a blatului, am insiropat, am pus ½ din crema, apoi iar blat, ultima parte, am insiropat din nou si am intins ultimul strat de crema.
-Asezam feliutele de portocala deasupra, preparam jeleul conform instructiunilor de pe ambalaj, il turnam deasupra feliutelor si dam la rece.
-Dupa ce scoatem tortul din forma, ii ungem marginile cu cele 5 linguri de crema pe care le-am pastrat.Gata tortuletul!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (3)
|