Ingrediente
- Pentru blat:
- - 8 albusuri
- - 200 g zahar
- - 50 g nuca de cocos
- - 100 g mac
- - 4 linguri faina
- - 2 pliculete praf de copt
- Pentru crema:
- - 8 galbenusuri
- - 8 linguri zahar
- - 1 plic praf budinca de vanilie
- - 300 ml lapte
- - 300 g unt
- Pt ornat:
- - biscuiti simpli
- - ciocolata cu lapte
Mod de preparare
Batem albusurile spuma ,adaugand pe rand zaharul. Adaugam apoi nuca de cocos si macul. La urma punem si praful de copt si faina, amestecand usor. Se da la copt la 180 grade, pt aproximativ 20-25 de minute.
Pana se coace blatul, pregatim crema: punem laptele la fiert. Amestecam galbenusurile cu budinca si zaharul, apoi adaugam peste laptele fiert si amestecam pana se ingroasa. Cand crema e rece complet, se adauga untul, apoi se intinde peste blat.
Deasupra, asezam biscuitii, unul langa altul. Topim ciocolata cu lapte impreuna cu 3 linguri de lapte si un cubulet mic de unt la microunde, apoi o turnam peste prajitura dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|