Prajitura Tosca

Postat de andaoana in Prajituri
12 Ian 2015 | 12481 vizualizari
Prajitura Tosca

Am facut-o de revelion pe o tava mare 30x35 si pe data de 01.01.2015 mai aveam doar cateva bucatele . A fost bataie pe ea. Va las prajiturica si plec la treburi , ca imediat nu mai vad nimic de cate hartii am pe aici .

Ingrediente

  • Pt blat :
  • -8 albusuri
  • -8 linguri zahar
  • -putina sare
  • -100 gr mac nemacinat
  • -4 linguri nuca de cocos
  • -4 linguri faina
  • -1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • -8 galbenusri
  • -1 pastaie vanilie
  • -300 ml lapte
  • -4 linguri faina (sau 2 faiana +2 amidon)
  • -200 ml frisca
  • -100 gr unt
  • Glazura:
  • -100 ml frisca
  • -200 gr ciocolata neagra
  • -50 gr unt
  • Extra:
  • -2 pachete biscuiti Pettit Beurre
  • -50 ml cafea proaspata

Mod de preparare

Blat :

Pregatim o tava de 30x35 , o tapetam cu hartie cerata .Aceasta dimensiune am folosit-o eu , dar se poate folosi si una mai mica si o sa aveti o prajitura mai inalta .

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si zaharul.

Ingredientele uscate (nuca cocos+mac+faina+praf de copt) le amestecam separat intr-un castron si adaugam treptat in spuma de albus amestecand de sus in jos pana cand se omogenizeaza.

Turnam in tava tapetata si dam la cuptor pana cand iese scobitoarea curata si blatul are o culoare aurie, cam 20 minute .

Lasam blatul la racit .

Crema :

Galbenusurile le frecam cu zaharul si cu faina si adaugam treptat laptele rece . Pastaie de vanilie o taiem si scoatem din ea semintele . Le adaugam in crema , eu am pus si pastaia , nu doar semintele . Punem la foc si amestecam pana cand obtinem o crema de consistenta unei budinci . Cand se ingroasa scoatem pastaia de acolo .

Luam deoparte si lasam sa se racoreasca . Cand este inca calduta adaugam untul pe care l-am scos din frigider cu ceva vreme in urma pentru a ajunge la temperature camerei  si omogenizam pana la dizolvarea completa a untului.

Separat batem frisca tare si cand crema este rece ( atentie trebuie sa fie racita bine ) le amestecam si punem peste blat . Intindem uniform .

Intr-un bol pregatim cafeau si dam prin ea biscuitii . Pe toata suprafata cremei asezam biscuiti dati prin cafea .

Deasupra facem glazura : Punem pe foc la topit ciocolata rupta bucati impreuna cu untul si frisca . Turnam glazura peste biscuiti , nivelam si dam la frigider .

Daca doriti se poate orna

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Tosca

Postat de lucy2002

Desert prajitura Tosca

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul in ploaie si mixam pana obtinem o bezea ferma. Se adauga: faina, macul, nuca de cocos si esenta de...

Citeste continuarea

Desert prajitura Tosca

Postat de Oana

Desert prajitura Tosca

Pregateste mai intai crema pentru ca trebuie lasata la racit. Pune laptele la fiert intr-o craticioara cu fund dublu, impreuna cu pastaia de vanilie crestata, plus semintele dinauntru....

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.01.2015, 09:31
super
la 12.01.2015, 09:34
n-am incercat-o inca, dar e pe lista arata grozav
la 12.01.2015, 09:36
delicioasa!
la 12.01.2015, 09:40
Foarte bună!
la 12.01.2015, 09:42
Delicioasa Tosca

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking