Prajitura Tosca

Postat de rhapsody in Prajituri
18 Feb 2015 | 9951 vizualizari
Prajitura Tosca

Sunt sigura ca asunteti familiarizati cu aceasta prajitura. Pe mine ma tot bantuia asa ca mi-am propus sa o incerc. Pentru reteta blatului m-am inspirat de la Vio, iar pentru crema de la Gaby. Multumesc fete dragi! :*

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 albusuri de la oua foarte mari (XL)
  • 120 g zahar
  • 60 g faina (3 lg cu varf)
  • 30 g fulgi nuca de cocos (3lg cu varf)
  • 5 g mac (1 lg cu varf)
  • un praf sare
  • Crema:
  • 4 galbenusuri de la oua foarte mari
  • 150 ml lapte
  • 60 g faina
  • 10 g pudra de portocale (1 lg cu varf)
  • 200 g smantana lichida
  • 1 lgt esenta rom
  • 7 g gelatina granule (Dr. Oetker)
  • 25 ml apa rece
  • Decor:
  • biscuiti cu cafea
  • pudra de roscove
  • ciocolata amaruie

Mod de preparare

Blat:

 1. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare.

 2. Adauga zaharul in doua transe si mixeaza pana cand spuma formata este ferma si lucioasa.

 3. Amesteca faina cu fulgii de nuca de cocos si cu macul si inglobeaza-le in spuma de albusuri in doua-trei transe, cu ajutorul unei spatule prin miscari circulare.

 4. Toarna compozitia intr-o tava (20x20 cm) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade Celsius pentru 25 minute sau pana cand trece testul scobitorii.

 5. Dupa ce s-a copt scoti tava din cuptor si lasi sa blatul sa se raceasca complet inainte de a pune crema deasupra.

 Crema:

 1. Intr-un vas amesteca bine laptele cu faina si cu pudra de portocale, ai grija sa nu faca cocoloase.

 2. Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana cand se dechid la culoare si isi tripleaza volumul. Adauga mixul  de lapte si faina in galbenusuri si omogenizeaza. 

 3. Pune compozitia intr-un vas cu fund dublu si pune vasul pe foc mic. Amesteca continuu pana cand se ingroasa. 

 4. Strecoara crema printr-o sita si o lasi sa se raceasca complet. Adauga apoi esenta de rom si amesteca bine.

5. Hidratezi gelatina in apa rece pentru 10 minute, o dizolvi pe bain-marie.

 6. Mixezi smantana lichida rece pana cand creste in volum si devine aerata apoi o inglobezi impreuna cu gelatina dizolvata in crema, cu ajutorul spatulei.

Asamblare:

1. Pui blatul pe un platou. Torni crema intr-un pos cu dui simplu, mare, si o pui deasupra in doua straturi. Introduci in frigider pentru 5 minute. Scoti de la frigider si spritezi restulde crema apoi introduci din nou in frigider, de data aceasta pentru o ora cel putin.

 2. Pui din loc in loc biscuiti cu cafea si fasii de ciocolata, apoi pudrezi cu roscove. 

 Decor:

 Topesti ciocolata si o intinzi pe o foaie de acetat sau pe o hartie de copt. O lasi 3-5 minute asa apoi treci pe deaupra ei cu o  racleta cu dinti si apoi o rulezi cu grija si o introduci in frigider.  

Gasiti AICI si AICI retetele originale. :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Tosca

Postat de lucy2002

Desert prajitura Tosca

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul in ploaie si mixam pana obtinem o bezea ferma. Se adauga: faina, macul, nuca de cocos si esenta de...

Citeste continuarea

Desert prajitura Tosca

Postat de Oana

Desert prajitura Tosca

Pregateste mai intai crema pentru ca trebuie lasata la racit. Pune laptele la fiert intr-o craticioara cu fund dublu, impreuna cu pastaia de vanilie crestata, plus semintele dinauntru....

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.02.2015, 13:08
!!! felicitari!
la 18.02.2015, 13:12
Cam bunaciune.....si tu la fel...
la 18.02.2015, 13:12
superba
la 18.02.2015, 13:12
Wow! Minunatie pura!!!
la 18.02.2015, 13:19
superba

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking