Prajitura Toska

Postat de Alepaty in Prajituri
2 Ian 2017 | 8433 vizualizari
Prajitura Toska

Bunatati pentru colindatori! O apreciez foarte tare pe Teo'Kitchen si de la ea am foarte multe retete de prajituri si nu numai, Toska e de la ea si pot sa zic ca e una din cele mai bune prajituri pe care le-am facut. Reteta originala : http://www.teoskitchen.ro/2013/02/prajitura-toska-cu-mac-si-crema-de-vanilie.html

Ingrediente

Ingrediente pentru o tava de 26*39 cm:

  • 6 albusuri
  • un praf de sare
  • 180 g zahar
  • 80 g faina
  • 100 g mac
  • 3 linguri cocos
  • o lingurita praf de copt

Crema:

  • 6 galbenusuri
  • 180 g zahar tos
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 200 g unt moale
  • esenta de vanilie sau baton

Glazura:

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g unt
  • o lingura de miere

In plus:

  • 300 g biscuiti
  • 200 g zahar tos
  • 100 ml apa

Mod de preparare

Am inceput prin a incinge cuptorul la 180 de grade C.

Ungem o tava cu unt si tapetam cu faina.

Albusurile le-am batut spuma cu praful de sare, apoi am adaugat si zaharul treptat. Apoi cu spatula, am adaugat si restul ingredientelor, faina, macul, praful de copt, cocosul. Am copt blatul cam 30 de minute apoi se lasa la racit.

Crema se face astfel: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul la viteza mare, am adaugat laptele caldut in care se desface amidonul fara a avea cocoloase,  se adauga si esenta de vanilie sau baton si se transfera intr-un vas termorezistent si se pune pe baie de aburi pana se ingroasa. Se acopera cu folie si se lasa la racit.  Spumam untul si se adauga crema rece. Se toarna peste blatul de mac si se da la rece.

Intr-o cratita cu fund dublu, am caramelizat zaharul, apoi cand a devenit maroniu, am adaugat apa, apoi am mai lasat pe foc sa se topeasca.

 Punem biscuitii dati prin acest sirop de caramel peste crema, apoi facem o glazura pe care o turnam peste biscuiti.

Pentru glazura de ciocolata, se pune intr-o cratita cicolata, frisca lichida, untul si mierea si se amesteca bine, apoi se toarna peste stratul de biscuiti.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Toska" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Deliciu - o alta varianta

Postat de mirela0911

Desert prajitura Deliciu - o alta varianta

Blatul: Nuca se prajeste apoi se taie mai marunt.  Se tapeteaza o tava de 20x30 cm cu hartie de copt. Se asaza nuca uniform. Se lasa deoparte. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de...

Citeste continuarea

Prajitura cu mere si caramel

Postat de diaconta

Prajitura cu mere si caramel

Am pregatit mai întâi umplutura pentru a se putea răci cât am pregatit blatul. Am curatat merele,am scos cotorul si le-am taiat cuburi mai mari. Am pus cele 8 linguri de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2017, 15:31
E foarte buna prajitura!
la 02.01.2017, 16:00
Arata tare bine
la 02.01.2017, 16:16
delicioasa
la 02.01.2017, 17:05
multumesc fetelor
la 02.01.2017, 17:11
Sunt lesinata dupa Tosca )

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking