Ingrediente
Ingrediente pentru o tava de 26*39 cm:
- 6 albusuri
- un praf de sare
- 180 g zahar
- 80 g faina
- 100 g mac
- 3 linguri cocos
- o lingurita praf de copt
Crema:
- 6 galbenusuri
- 180 g zahar tos
- 250 ml lapte
- 3 linguri amidon
- 200 g unt moale
- esenta de vanilie sau baton
Glazura:
- 200 g ciocolata cu lapte
- 100 ml frisca lichida
- 100 g unt
- o lingura de miere
In plus:
- 300 g biscuiti
- 200 g zahar tos
- 100 ml apa
Mod de preparare
Am inceput prin a incinge cuptorul la 180 de grade C.
Ungem o tava cu unt si tapetam cu faina.
Albusurile le-am batut spuma cu praful de sare, apoi am adaugat si zaharul treptat. Apoi cu spatula, am adaugat si restul ingredientelor, faina, macul, praful de copt, cocosul. Am copt blatul cam 30 de minute apoi se lasa la racit.
Crema se face astfel: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul la viteza mare, am adaugat laptele caldut in care se desface amidonul fara a avea cocoloase, se adauga si esenta de vanilie sau baton si se transfera intr-un vas termorezistent si se pune pe baie de aburi pana se ingroasa. Se acopera cu folie si se lasa la racit. Spumam untul si se adauga crema rece. Se toarna peste blatul de mac si se da la rece.
Intr-o cratita cu fund dublu, am caramelizat zaharul, apoi cand a devenit maroniu, am adaugat apa, apoi am mai lasat pe foc sa se topeasca.
Punem biscuitii dati prin acest sirop de caramel peste crema, apoi facem o glazura pe care o turnam peste biscuiti.
Pentru glazura de ciocolata, se pune intr-o cratita cicolata, frisca lichida, untul si mierea si se amesteca bine, apoi se toarna peste stratul de biscuiti.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Toska" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|