Prajitura tricolor

Postat de rhapsody in Dulciuri
1 Dec 2012 | 5741 vizualizari
Prajitura tricolor

LA MULTI ANI ROMANIA! Dragii mei va spun cu intarziere La Multi Ani! Mi-am dorit tare mult ca de ziua nationala a Romaniei sa fac o reteta patriotica.... Iaca n-a iesit asa cum am vrut eu, dar ma consolez cu fapul ca n-am folosit coloranti artificiali (care ma oripileza).

Ingrediente

Aluat:

  • 420 g faina de grau
  • 130 g zahar
  • 450 ml lapte de migdale
  • 70 ml ulei de palmier
  • 3 lgt rase bicarbonat de sodiu
  • 4 lgt zeama de lamaie

culoare rosie

  • 150 g capsune din sirop
  • 20 g sfecla rosie (coapta)
  • culoare galbena
  • 150 g caise din compot

culoare albastra

  • 100 g boabe de strugure negru
  • 30 g fructe deshidratate de aronia (hidratate in 40 ml apa calduta 24 de ore)

Creme:

Crema rosie

  • 100 g capsune din sirop
  • 50 g visine din sirop
  • 150 g banana
  • 2 lgt zeama de lamaie
  • 1 si 1/2 lg faina de orez expandat

Crema galbena

  • 100 g caise din compot
  • 150 g banana
  • 2 lgt zeama de lamaie
  • 2 lg cu varf faina de orez expandat

Crema albastra:

  • 40 g fructe deshidratate de aronia (hidratate 12 ore in 40 ml apa calduta)
  • 150 g banana
  • 2 lgt zeama de lamaie
  • 2 lg cu varf faina de orez expandat

Insiropat:

  • 80 ml ceai de zmeura

Mod de preparare

Aluat

1. Preincalzim cuptorul la 180°C.

2. Pentru aluat amestecam faina cu zaharul, laptele de migdale, uleiul de palmier, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie si amestecam pana la omogenizare.

3. Impartim aluatul in 3 portii egale (sau ma rog, aproape egale).

4. Pasam ingredientele separat ingredientele pentru fiecare culoare cu blender-ul vertical.

5. Amestecam fiecare portie de aluat cu culorile rezultate si punem aluatul in 3 tavi cu dimensiuni egale (ale mele au avut 23 x 11 cm), unse cu ulei si tapetate cu faina.

6. Introducem tavile in cuptor timp de 55-60 min.

 Crema:

Pentru fiecare culoare de crema, blenduim fructele (in vase diferite), adaugam zeama de lamaie si faina de orez expandat.

 Asamblare:

 1. La fiecare blat taiem putin din partea superioara, cat sa ajunga la acelasi nivel si sa se poata insiropa.

2. La blatul galben si la cel albastru taiem un strat subtire si din partea inferioara, astfel incat la acesta  sa adere crema.

3. Punem blatul rosu, insiropam cu ceai, punem crema rosie. Continuam cu blatul galben insiropat, crema galben, blatul albastru, ceai si crema albastra (ma rog asa-zis albastra ca nu prea mi-a iesit, am cam dat-o in bara si cu blaturile care erau fumos colorate inainte de a le coace si cu cremele).  

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura tricolor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Retete similare

Prajitura Tricolor

Postat de Sim0naWorld

Prajitura Tricolor

Am amestecat faina cu zaharul, sare si praful de copt. Ouale le-am mixat impreuna cu uleiul si laptele. Am adaugat treptat si ingredientele uscate. La final am pus piureul de zmeura si pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.12.2012, 22:42
se pare ca numai eu n-am prestat nimic patriotic ))
eu am facut curatenie si niste ...covtrigi ))
la 01.12.2012, 22:43
lasa ca noua ne place si asa
la 01.12.2012, 22:44
Dia, ma bucur ca va place! Astept pana maine sa-i mai fac niste poze pe lumina, poate se mai coloreaza
la 01.12.2012, 22:47
la 01.12.2012, 22:50
E o prajitura minunata, cu asemenea ingrediente nu poate fi altfel! Ma bucura alegerea ta pentru culorile naturale! La multi ani draga mea!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking