Ingrediente
- Ingrediente aluat:
- 2 oua intregi
- 9 linguri zahar
- 9 linguri ulei
- 9 linguri lapte
- 12 linguri faina
- 1 plic praf de copt
- Ingrediente crema:
- 6 - 7 mere
- zahar dupa gust
- scortisoara
- 100 g alune macinate.
Mod de preparare
Frecam ouale cu zaharul, apoi adaugam pe rand, mixand continuu, uleiul, faina, laptele si praful de copt . Obtinem un aluat moale, ca de pandispan.
Curatam merele, le dam pe razatoarea de feliat si le calim cu zahar pana scade sucul pe care-l lasa. Oprim focul, adaugam scortisoara si alunele , apoi lasam sa se raceasca.
Ungem tava cu unt si presaram faina. Turnam jumatate din aluat si dam la cuptor pentru 10 minute la foc mediu. Scoatem tava, punem mere calite, presaram scortisoara daca mai e cazul, apoi adaugam restul de aluat peste mere. Dam iar la cuptor pentru cca. 40 minute, apoi racim complet prajitura, o pudram cu zahar si o taiem.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "turnata" cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|