Ingrediente
- Ingrediente Prajitura turnata cu mere, reteta unui desert fraged si aromat
- Blatul:
- 4 oua
- 18 linguri zahar
- 18 linguri ulei
- 18 linguri lapte
- 24 linguri faina
- 1 praf de copt
- 1 zahar vanilat
- Umplutura:
- 1,5 kg mere
- zahar dupa gust
- scortisoara
Mod de preparare
Cum se prepara Prajitura turnata cu mere, reteta unui desert fraged si aromat
Intr-un bol de bat cele 4 oua impreuna cu zaharul, vanilia si uleiul. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si laptele. Rezulta o compozitie asemanatoare cu cea de pancakes. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se toarna jumatate din compozitia pentru blat. Se coace blatul 10 minute, dupa care se scoate si se adauga merele calite si restul de compozitie. Se mai coace 30-35 minute.
Merele se curata de coaja,se dau pe razatoarea mare, se amesteca cu zahar dupa gust si se calesc pana se evapora sucul. Se adauga scortisoara.
Prajitura se pudreaza cu zahar si dupa racirea completa se portioneaza.
Incearca si Prajitura cu banane si mere, un dulce foarte gustos si aromat.
Din seria deserturilor cu mere, iti recomandam si reteta de Prajitura invizibila cu mere la care poti adauga o cupa de Inghetata de vanilie pentru un plus de savoare si prospetime.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura turnata cu mere, reteta unui desert fraged si aromat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|