Prajitura vieneza

Postat de ancutsa in Prajituri
5 Iun 2016 | 6222 vizualizari
Prajitura vieneza

Prajitura vieneza este una dintre preferatele mele si o pregatesc in special de sarbatori.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 6 albusuri;
  • 6 linguri faina;
  • 5-6 linguri zahar;
  • 10 linguri nuca macinata;
  • 2 linguri cacao;
  • 200 g unt nesarat;
  • 1 lingura zahar vanilat;
  • 1 lingura praf de copt;
  • Putina zeama de lamaie;
  • 1 varf lingurita sare;
  • Pentru stratul (glazura) de deasupra:
  • 6 galbenusuri;
  • 6 linguri zahar;
  • Ciocolata neagra

Mod de preparare

Pentru aceasta prajitura, vom separa ouale.

Batem cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma, apoi adaugam zaharul si 1 lingura zahar vanilat si amestecam pana cand spuma devine lucioasa si suficient de consistenta.

 

Este timpul sa adaugam untul (untul trebuie sa fie la temperatura camerei, ca sa fie moale si usor de amestecat cu celelalte ingrediente), cacaoa si amestecam cu mixerul. Adaugam cele 10 linguri (pline) cu nuca si cele 6 linguri cu faina. Praful de copt se dizolva in putina zeama de lamaie si se toarna peste compozitie, amestecand cu o lingura de jos in sus.

Asezam compozitia rezultata intr-o tava, pe hartie de copt, o coacem la cuptorul preincalzit 20 de minute la foc mediu.

 

In acest timp, ne vom ocupa de galbenusuri. Acestea se amesteca bine cu cele 6 linguri de zahar ramase, pana obtinem o crema. Cand se dizolva zaharul, crema devine alba.

Scoatem tava din cuptor, adaugam aceste galbenusuri, intinzand bine, apoi mai dam tava la cuptor pentru inca 20 de minute.

In total, tava poate sta la cuptor pana la 35-40 de minute.

 

Scoatem tava din cuptor si putem rade ciocolata peste prajitura. Obtinem cam 20-22 prajituri (chiar si mai multe, asta depinde de cum o taiem)

Se serveste rece.

 

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/03/prajitura-vieneza-3.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura vieneza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura vieneza cu capsuni

Postat de mirela0911

Prajitura vieneza cu capsuni

Blatul: Se coc 2 blaturi separat. Un blat se prepara astfel: Se separa 4 oua. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare....

Citeste continuarea

Prajitura Vieneza (2)

Postat de adela1981

Prajitura Vieneza (2)

In primul rand pregatiti doua cratite, una cu apa, pe care o punem pe foc la incalzit si in cealalta adaugati asa: ouale, zaharul, cacao, uleiul. Puneti cratita deasupra celei cu apa ( bain marie)...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.06.2016, 19:04
O super prajitura, cunosc reteta!
la 05.06.2016, 22:05
la 06.06.2016, 07:55
Delicioasa!
la 06.06.2016, 09:18
la 06.06.2016, 12:43
ce buna este!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking