Prajiturele de Craciun

Postat de Bunica in Prajituri
28 Noi 2009 | 16697 vizualizari
Prajiturele de Craciun

Reteta din caietul de bucate

Ingrediente

  • 150 gr unt
  • 80 gr zahar pudra
  • 250 gr faina
  • 2 oua
  • 1 vf de lingurita coaja rasa de lamiie

Mod de preparare

Se mixeaza untul cu zaharul pina ce se face o pasta, apoi se adauga galbenusurile de la cele 2 oua (nu aruncati albusurile), aromele, mixind in continuare. Se pune si faina, toata cantitatea, si se mixeaza pina se face aluatul.

Aluatul se intinde ca o foaie de0,5 cm. grosime si se taie cu diverse forme, care se ung cu albusul de la ou (care se bate supma inainte)

Daca vrei sa faci covrigei, tai aluatul cu un pahar, iar mijlocul cu degetarul.

Se baga in cuptorul deja incins si se lasa circa 10-15 minute, pina se rumenesc usor pe margini.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prăjiturele cu ciocolată

Postat de Satisfyyourcravings

Prăjiturele cu ciocolată

Ciocolata se topește la aburi împreună cu untul.  Separat, se amestecă ouăle cu zahărul și esența de vanilie. Se încorporează ciocolata în acest amestec. Se...

Citeste continuarea

Prajiturele cu miere, lapte si cacao

Postat de rhapsody

Prajiturele cu miere, lapte si cacao

1. Punem laptele la incalzit (trebuie sa fie caldut spre fierbinte). 2. Amestecam  faina cu cacaoa. Incorporam laptele, mierea, coaja de portocala, oul batut, uleiul si bicarbonatul stins...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.11.2009, 15:17
Simpatica poza cu caietul cu retete. Celebru pe vremuri ... Pot sa zic ca e stramosul bucataras.ro
la 28.11.2009, 16:22
Ce frumoase sunt
la 28.11.2009, 16:52
Dar , ce gustoase sunt, Rivca ! Ti se topesc in gura.
la 28.11.2009, 17:58
Sunt chiar potrivite pentru Craciun! Sa imi pastrati si mie un bradut!
la 29.11.2009, 21:21
pana va vin colindatorii....o sa repetati reteta de 10 ori.

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking