Prajiturele cu miere, lapte si cacao

Postat de rhapsody in Prajituri
11 Ian 2013 | 3838 vizualizari
Prajiturele cu miere, lapte si cacao

Prima reteta postata pe bucataras anul acesta! Am facut de Craciun aceste prajiturele, dar merg de minune si acum langa o cana de lapte cu cacao :P

Ingrediente

  • 400 g faina (plus extra pentru intins aluatul)
  • 250 ml lapte
  • 1 ou (marimea L)
  • 1 lg ulei
  • 110 g miere poliflora
  • 35 g cacao
  • 1 lgt rasa bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lgt otet
  • coaja de la o portocala
  • .............
  • Zahar pudra
  • Frisca (optional)

Mod de preparare

1. Punem laptele la incalzit (trebuie sa fie caldut spre fierbinte).

2. Amestecam  faina cu cacaoa. Incorporam laptele, mierea, coaja de portocala, oul batut, uleiul si bicarbonatul stins cu otet. Framantam pana obtinem un aluat omogen, usor lipicios.

3. Pudram aluatul cu faina, il acoperim cu o folie alimentara si il lasam la temperatura camerei 30-45 min.

4. Preincalzim cuptorul la 190 °C.

5. Impartim aluatul in doua. Pudram suprafata de lucru si intindem aluatul intr-o foaie cu grosimea de 0.5-0.8 mm.

6. Taiem aluatul cu ajutorul unor forme pentru biscuiti (eu am un set in forma de steluta, cu marimi diferite).

7. Transferam (cu grija) biscuitii pe o tava tapetata cu hartie de copt, ii acoperim cu alta hartie de copt, iar desupra punem o alta tava ca sa se coaca uniform (e bine sa aveti tavi care sa se potriveasca perfect... eu nu am avut si n-au iesit asa cum am sperat).

8. Introducem tava in cuptor 15-20 min.

Din cealalta jumatate de aluat am format bile, care mai apoi le-am tavalit prin zahar pudra, le-am pus intr-o alta tava si am bagat in cuptor.

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele cu miere, lapte si cacao" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Tigara comestibila si ceasca de cafea

Postat de epurasha2bb

Tigara comestibila si ceasca de cafea

Mai intai topim untul de cacao care are timp de topire foarte mic, se pune borcanelul intr-un vas cu apa fierbinte si se lichefiaza rapid.Sau se razuieste si se topeste in craticioara la bain...

Citeste continuarea

Prajitura cu mousse de cafea

Postat de alba_zori

Prajitura cu mousse de cafea

Pentru prajiturele: Amestecam galbenusurile cu zaharul pudra, vanilia si uleiul de floarea soarelui pana a devenit ca o crema. Am batut spuma albusurile cu un strop micut de sare si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.01.2013, 11:38
bune fursecurile
la 11.01.2013, 11:39
eu zic ca merge oricand
la 11.01.2013, 11:44
fain fain fain
la 11.01.2013, 11:49
Bune!
la 11.01.2013, 11:51
La fix, la fix pentru pauza de prânz, la o cafeluţă

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking