Prajitura cu mousse de cafea

Postat de alba_zori in Prajituri
1 Feb 2013 | 7839 vizualizari
Prajitura cu mousse de cafea

Am vrut sa fac ceva divers decat un tort si am luat formele mele mici si m-am incumetat sa fac si eu prajitura cu ciocolata si frisca.Asta e rezultatul,data viitoare voi face si tort,imi place foarte mult cum a iesit.

Ingrediente

  • Pentru prajiturele:
  • 3 galbenusuri
  • 50 gr zahar praf
  • vanilie
  • 115 ml ulei
  • 3 albusuri
  • 60 gr zahar tos
  • putina sare
  • 100 gr faina
  • 25 gr cacao
  • o lingurita si jumate de praf de copt
  • 100 ml lapte sau cafea
  • 25 gr ciocolata topita
  • Pentru mousse:
  • 100 ml frisca lichida
  • 3 lingurite de cafea instant
  • 2 linguri de cafea racita
  • 100 gr zahar praf dupa gust
  • Pentru ornament:
  • 100 ml frisca
  • 50 gr zahar pudra dupa gust
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • 100 gr ciocolata topita
  • 1 lingura de ulei de floarea soarelui
  • 1 lingura de apa fiarta
  • 1 lingura de miere
  • cacao si zahar pentru pudrat
  • boabe de cafea din bucatele de ciocolata topita
  • forme mici din ciocolata topita

Mod de preparare

Pentru prajiturele:

Amestecam galbenusurile cu zaharul pudra, vanilia si uleiul de floarea soarelui pana a devenit ca o crema.

Am batut spuma albusurile cu un strop micut de sare si zaharul tos. Am adaugat galbenusurile.

Am dat prin sita faina, cacaoa, praful de copt si am amestecat la oua de jos in sus cu o spatula.

Am topit ciocolata cu laptele si am adaugat la compozitie.

Am asezat in formele de hartie pentru muffin mici cu o lingura pana am terminat compozitia.

Am pus intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt, la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25 minute. Am verificat cu un betigas daca iese uscat.

Am batut bine si frisca, o cutie de 200 ml cu zahar pudra, am impartit in doua. In una am amestecat numai cu zahar pudra.

Am facut o cafea si am lasat la racit. Am adaugat 3 lingurite de cafea instant si zahar dupa gust. Am amestecat la al doilea bol cu frisca, doar 2 linguri am pus si am verificat de zahar. Am lasat la frigider putin.

Am taiat prajiturelele in doua. Am insiropat cu cafea si zahar, am pus putin mousse deasupra si am insiropat si felia de deasupra cu cafea. Asa am procedat cu toate prajiturelele.

Am facut si glazura de ciocolata topita pe baie de aburi cu o lingura de ulei, miere si 1 lg apa fiarta. Eventual si putin zahar pudra dupa gust. Am scurs cu lingura peste prajiturele. Am lasat la racit putin si am format niste ciufuri deasupra.

Am facut si boabele de cafea din ciocolata cand se topea..inainte de a face glazura. Un minut trebuie si se fac boabele, rotunjind in mana o bucatica mica de ciocolata, apoi am taiat in mijloc cu un cutit ca sa semene cu un bob de cafea.

Am asezat boabele peste ciufurile de frisca.

Am pudrat cu cacao si eventual cu zahar pudra, asta pentru ca ciocolata folosita de mine e cea neagra.

Am format si niste forme tip evantai micute din glazura indurita, trebuia din ciocolata topita dar n-am mai avut rabdare si mi s-a parut ca merge si asa. Data viitoare peste tort voi face. Am servit ca si o bucatica din tort.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de cafea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat

Postat de oanapl

Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat

Cum se prepara Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat Se pune ciocolata în cafeaua fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se...

Citeste continuarea

Reteta de prajitura cu blat de bezea si mousse de ciocolata alba si cafea espresso

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura cu blat de bezea si mousse de ciocolata alba si cafea espresso

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu blat de bezea si mousse de ciocolata alba si cafea espresso Blat: Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am mixat pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.02.2013, 13:37
Şi mie îmi place cum arată. Şi trebuie să mai zic că nu ştiu când/dacă voi face aşa ceva vreodată, n-am ajuns la acel nivel
la 01.02.2013, 13:37
foarte fain arata
la 01.02.2013, 13:39
Multumesc mult,sunt super bune!ca si un tort
la 01.02.2013, 13:43
buuune
la 01.02.2013, 13:59
minunata

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking