Prajiturica prajiturelelor

Postat de Onesta in Prajituri
6 Ian 2011 | 9557 vizualizari
Prajiturica prajiturelelor

Ptr ca stiu ca sunt multi care au diabet ( ca mine ) si le plac dulciurile , m-am hotarat sa adaptez o reteta by Miha si ptr noi .

Ingrediente

  • 6 oua
  • 20 linguri fructoza
  • 150 g unt
  • 100 g faina
  • 750 ml lapte
  • 100 g nuca
  • 100 g stafide
  • 6 linguri cacao

Mod de preparare

 Untul de la temperatura camerei se mixeaza cu 20 lg de fructoza ( Clio - se gaseste in orice market ) , pana capata o consistenta cremoasa , la care se adauga ouale pe rand ; se continua mixarea adaugandu-se laptele cate putin , apoi nuca macinata si stafidele hidratate cu apa si un pic de rom , totul desavarsindu-se cu faina in care s-a incorporat f bine cacaoa .

Se obtine o compozitie lichida care se da la cuptorul preincalzit , intr-o tava unsa cu unt , la o temperatura de 170 de grade ptr 40-50 de minute .

Sper sa va placa , ptr ca este delicioasa !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturica prajiturelelor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert placinta cu branza si agrise

Postat de Ksenya

Desert placinta cu branza si agrise

    Pregatim aluatul din toate ingredientele pentru blat, formam o coca elastica, o dam la frigider, pentru 30 minute.  Amestecam branza cu ouale, adaugam smantana,...

Citeste continuarea

Clafoutis cu piersici, afine si strugurei

Postat de timea

Clafoutis cu piersici, afine si strugurei

Mai intai pregatim tava, adica o ungem cu unt. Scurgem piersicile din compot si le asezam pe fundul tavii, feliate sau intregi. Eu am feliat o parte lasand doar o jumatate in mijloc. ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.01.2011, 10:37
la 06.01.2011, 10:38
buna
la 06.01.2011, 10:51
la 06.01.2011, 10:56
Grozava!!!!
la 06.01.2011, 11:00
Felicitari !

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking