Prajiturica prajiturelelor

Postat de Onesta in Prajituri
6 Ian 2011 | 9557 vizualizari
Prajiturica prajiturelelor

Ptr ca stiu ca sunt multi care au diabet ( ca mine ) si le plac dulciurile , m-am hotarat sa adaptez o reteta by Miha si ptr noi .

Ingrediente

  • 6 oua
  • 20 linguri fructoza
  • 150 g unt
  • 100 g faina
  • 750 ml lapte
  • 100 g nuca
  • 100 g stafide
  • 6 linguri cacao

Mod de preparare

 Untul de la temperatura camerei se mixeaza cu 20 lg de fructoza ( Clio - se gaseste in orice market ) , pana capata o consistenta cremoasa , la care se adauga ouale pe rand ; se continua mixarea adaugandu-se laptele cate putin , apoi nuca macinata si stafidele hidratate cu apa si un pic de rom , totul desavarsindu-se cu faina in care s-a incorporat f bine cacaoa .

Se obtine o compozitie lichida care se da la cuptorul preincalzit , intr-o tava unsa cu unt , la o temperatura de 170 de grade ptr 40-50 de minute .

Sper sa va placa , ptr ca este delicioasa !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturica prajiturelelor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura din albusuri, cu visine

Postat de diaconta

Desert prajitura din albusuri, cu visine

Mai întâi, am scos sâmburii vişinelor si le-am pus cu 200 g zahar, ca sa lase sirop pâna în momentul în care le pun în blat. Am preîncalzit...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu fructe si mascarpone

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu fructe si mascarpone

Am folosit o tava cu dimensiuni de 36/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, pana am obtinut o spuma tare. Am topit untul si l-am lasat sa se raceasca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.01.2011, 10:37
la 06.01.2011, 10:38
buna
la 06.01.2011, 10:51
la 06.01.2011, 10:56
Grozava!!!!
la 06.01.2011, 11:00
Felicitari !

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking