Prajiturile Bunicilor

Postat de ancutsa in Prajituri
2 Oct 2016 | 2289 vizualizari
Prajiturile Bunicilor

Pentru ca ieri a fost ziua internationala a bunicilor, ne-am gandit sa-i rasfatam pe mama si pe tata, care au niste nepotei foarte frumosi si dulci, cu niste prajituri cu blat pufos de cacao, crema cu alune de padure, decorate cu bomboane colorate (pe post de floricele), dar pentru ca octombrie a venit cu zile calduroase, le-am servit si cu inghetata de vanilie.   

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 g unt sau margarina;
  • 4 galbenusuri;
  • 5 linguri de zahar;
  • 1 varf lingurita sare;
  • 10 linguri de lapte;
  • 2 linguri de cacao;
  • 6 linguri de faina;
  • 1 plic praf de copt;
  • Pentru crema de alune:
  • 300 ml lapte;
  • 3 galbenusuri;
  • 3 linguri de zahar;
  • 1 lingura zahar vanilat Bourbon;
  • 2 linguri (cu varf) faina;
  • 1 varf lingurita sare;
  • 50 g unt;
  • 1 mana alune de padure;
  • 150 ml frisca lichida
  • Pentru decor:
  • Bomboane colorate si inghetata de vanilie

Mod de preparare

Blatul:

Se freaca margarina sau untul cu zaharul, se adauga, rand pe rand, galbenusurile si, treptat, laptele, faina putin cate putin, cacaoa, praful de copt amestecand bine.

Se pune compozita intr-o tava, pe foaie de copt, se da la cuptorul incins pentru 35 de minute, la foc mediu. Cand este gata, se scoate si se lasa la racit.

Intre timp, ne ocupam de crema.

 

Crema de alune:

Se incalzeste laptele intr-un ibric, cat sa fie fierbinte, nu trebuie sa fiarba. Separat, se amesteca intr-o craticioara, cu un tel, galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat Bourbon si faina, apoi se toarna peste ele in fir subire laptele incalzit si se omogenizeaza. Se pune amestecul pe foc si se fierbe pana se ingroasa (cand incepe sa faca acele balonase ca la ciulama, este gata), apoi se da de pe foc si se adauga untul, se amesteca bine. Se lasa la racit. Cand se raceste, crema se mai ingroasa.

Se pun pe foc mic intr-o craticioara cateva alune de padure impreuna cu putina sare. Cand s-au rumenit bine, se dau deoparte, se lasa un pic la racit, apoi se curata de pielite, se maruntesc cu rasnita pentru a obtine o pudra fina. 

Se bate cu mixerul frisca lichida pana devine cremoasa, consistenta.

Pentru a finaliza crema, se presara alunele de padure macinate si frisca si se mai amesteca un pic cu mixerul.

 

Asamblare si ornare:

Se decupeaza din pandispan cercuri, pe care le ornam cu crema si peste care presaram bomboane colorate. 

Pentru ca a fost un weekend calduros, le-am servit alaturi de inghetata.

 

Timp: 1h 20min

Portii: 10-12 (depinde de cum la taiem).

 

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/10/prajiturile-bunicilor.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturile Bunicilor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)

Faina cernuta, praful de copt, zaharul, untul taiat bucatele, galbenusul, sarea, si cacaua se amesteca si se framanta pana cand se obtine un aluat nelipicios. *Pentru inceput se pune mai putina...

Citeste continuarea

Reteta de placinta cu mere feliate, in aluat

Postat de mirela0911

Reteta de placinta cu mere feliate, in aluat

Iata cum se prepara Reteta de placinta cu mere feliate, in aluat Mai intai se curata merele de coaja si casuta lor si se taie in felii subtiri dupa care se stropesc cu sucul de la o lamaie. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.10.2016, 22:42
Ce frumos felicitari Inghetata pune capac . Zau ca m-as sacrifica sa servesc si la ora aceasta
la 02.10.2016, 23:04
la 02.10.2016, 23:15
Ce m-as fi rasfatat si eu
la 03.10.2016, 01:45
la 03.10.2016, 04:59
cred ca e super

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking