Pranzul in vas roman

Postat de ela in Mancaruri cu carne
14 Mar 2010 | 7671 vizualizari

absolut delicios.mi-am cumparat de curand doua vase romane si am vrut sa testez unulsa va spun cate ceva despre instructiunile lui de folosire,mie mi-au prins bine caci este un vas despre care nu stiam mare lucru.Dupa ce il cumparati lasati-l in apa fierbinte 15minute.Inainte de fiecare utilizare se scufunda atat vasul cat si capacul acestuia in apa rece 15-20minute pt ca porii vasului sa se umple de apa,astfel in timpul gatirii in vas se va crea un strat de aburi care participa la procesul de gatire.Inainte cu 30minute de terminarea gatirii scoatem capacul pentru a lasa carnea sa se rumeneasca.Vasul roman neemailat se poate folosi numai in cuptor,expunerea la foc deschis poate duce la craparea sau fisurarea acestuia.Eu mi-am mai luat un vas care pote fi pus si pe ochil de la aragaz,este emailat in interior,ceva italienesc.Poate fi folosit si la cuptorul cu microunde.Evitati racirea brusca a vasului,se recomanda asezarea vasului scos din cuptor pe o placa de lemn sau pe un prosop uscat.Dupa utilizare vasul se spala cu apa sarata(eu am scos mancarea din el,l-am lasat sa se raceasca apoi am pus apa fierbinte in el si un pumn de sare si l-am lasat cateva minute,s-a curatat apoi destul de usor).Se limpezeste bine si se lasa sa se usuce timp de 24 ore,fara sa il stergeti.Dupa aceia vasul se va pastra neacoperit,cele doua parti vor fi asezate invers una peste allta intr-un loc curat si aerisitDin cauza utilizarii vasu va capata o culoare mai inchisa,patinata dar aceasta nu va afecta in nici un fel calitatea gatirii

Inapoi la reteta

Comentarii (25)

la 15.03.2010, 01:18
aia sa o mananci tu...eu vreau manacare pe bune...ia hai...fa antrenamente...pregateste-te k ne asteapta zile grele...
la 15.03.2010, 02:05
ia si de la mine 5 furcusoare de data asta...nu cum ti-ai primit cu ani in urma...una singura...hihihih...pai mey tu erai om de o singura furculita???
la 15.03.2010, 10:11
Eu am reusit sa sparg vasul roman.
la 15.03.2010, 10:31
cum ai reusit, Miha?
la 15.03.2010, 10:32
si eu am tremurat pe langa el sa nu ii fac ceva
la 15.03.2010, 11:08
am completat reteta si cu instructiunile de folosire ale vasului
la 15.03.2010, 11:09
ha ha,instructiunile sunt mai amanuntite decat reteta
la 15.03.2010, 11:57
ohhhh...pai cum reusiti sa spargeti vasele ,ai fetelor?
la 15.03.2010, 12:08
astea de lut sunt mai pretentioase
la 15.03.2010, 13:46
sor'mea...am mai postat vreo 3 retete,dar nush de ce nu imi apar...ce am facut??????

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking